Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

papildināts (16:52) - Porziņģa desmit punkti palīdz Cajasol kvalificēties Spānijas čempionāta izslēgšanas turnīram

Talantīgais latvietis Kristaps Porziņģis sestdien guva desmit punktus Spānijas augstākās līgas basketbola čempionāta (ACB) mačā, palīdzot Seviljas Cajasol komandai oficiāli kvalificēties izslēgšanas turnīram.

Cajasol ar rezultātu 83:81 (21:21, 19:19, 13:19, 30:22) savā laukumā pieveica Badalonas FIATC Joventut basketbolistus.

Šajā mačā Porziņģis laukumā aizvadīja 18 minūtes un 59 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no astoņiem izpildītajiem divpunktu metieniem, bet netrāpīja nevienu no abiem tālmetieniem. Tāpat latvietis izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un cīņu noslēdza ar desmit efektivitātes koeficienta punktiem.

Desmit punktus sestdien guva arī Kaspars Bērziņš, kura pārstāvētā Santjago de Kompostelas vienība Rio Natura Monbus ar 95:86 (22:17, 24:15, 34:26, 15:28) savā laukumā pārspēja Mursijas UCAM.

Bērziņš nospēlēja 12 minūtes un 26 sekundes, bet paspēja realizēt četrus no sešiem izpildītajiem divpunktu metieniem un abus soda metienus, bet netrāpīja vienīgo tālmetienu. Vēl latvietis divas sešas atlēkušās bumbas un tika pie trim piezīmēm, kas deva astoņus efektivitātes koeficienta punktus.

Tāpat laukumā izgāja jaunais latvietis Rolands Šmits, kura pārstāvētā Fuenlabrada komanda ar 91:81 (12:13, 25:27, 33:17, 21:24) savā laukumā uzveica sacensību pastarīti Valladolid.

Šmits nospēlēja minūti un četras sekundes, kuru laikā aizmeta garām vienīgo izpildīto tālmetienu, kas deva -1 efektivitātes koeficienta punktu.

Tikmēr svētdien neveiksmi cieta Daira Bertāna pārstāvētā Bilabo Basket komanda, kas izbraukumā ar 85:96 (25:27, 13:28, 21:18, 26:23) piekāpās Tenerifes Iberostar.

Bertāns laukumā pavadīja 21 minūti un 13 sekundes, izceļoties ar trim punktiem. Latvietis realizēja vienu no trim izpildītajiem tālmetieniem, bet netrāpīja vienīgo divpunktu metienu. Tāpat Bertāns tika pie trim piezīmēm, cīņu noslēdzot ar -1 efektivitātes koeficienta punktu.

Kopvērtējumā Cajasol komanda ar 18 panākumiem 33 mačos ieņem septīto vietu, bet Bilbao Basket, Rio Natura Monbus un Fuenlabrada ir pa 12 panākumiem, kas dod attiecīgi 11., 14., un 15.pozīciju. Šīs trīs vienības jau ir zaudējušas iespēju piedalīties ACB izslēgšanas spēlēs.

Papildināta no 8.rindkopas 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi