Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Gulbim 19 pozīciju kāpums ATP rangā, Lībietim +750

Pēc veiksmīgi aizvadītā Monreālas Masters sērijas turnīra, kurā Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis sasniedza ceturtdaļfinālu, viņš ATP rangā pakāpies par 19 pozīcijām uz 68.vietu, liecina pirmdien publicētais rangs. Tikmēr cits Latvijas tenisists Miķelis Lībietis pakāpies pat par 750 vietām augšup.

Gulbja rēķinā šonedēļ ir 745 ranga punkti. Jau vēstīts, ka Monreālas turnīrā viņš pirmo reizi šosezon spēja uzvarēt piecās spēlēs pēc kārtas (ieskaitot divus kvalifikācijas mačus), bet ceturtdaļfinālā neizmantoja divas mačbumbas un piekāpās ATP ranga līderim Novakam Džokovičam. 

ATP ranga pirmajā simtniekā lielāks kāpums izdevies vienīgi francūzim Žeremī Šardī, kurš no 49.vietas pakāpies uz 27. 

Šonedēļ Gulbim paredzēta dalība Vankūveras Challenger turnīrā, kur viņš pirmajā kārtā tiksies ar ukraini Iļju Marčenko. Šis tenisists šonedēļ rangā pakāpies par vienu pozīciju un ieņem 119.vietu.

No citiem Latvijas tenisistiem Mārtiņš Podžus šonedēļ noslīdējis par vienu vietu un nu ieņem 449.pozīciju, bet par valsts trešo raketi kļuvis Miķelis Lībietis, kurš pēc nesen veiktā triumfa Futures sērijas turnīrā Lielupē šonedēļ pakāpies par 750 vietām un tagad atrodams 838.pozīcijā.

Savukārt Jānis Podžus pakāpies par vienu vietu un nu ir 853.vietā, bet Mikus Losbergs rangā debitējis 1750.pozīcijā.

Vairākas izmaiņas notikušas ranga pirmajā desmitniekā. Pasaules ranga līderis kopš pērnā jūlija sākuma ir serbs Novāks Džokovičs, kurš pagājušajā mēnesī Vimbldonas čempionāta finālā pārspēja pasaules otro raketi šveicieti Rodžeru Federeru, šajā turnīrā uzvarot otro gadu pēc kārtas.

Uz otro vietu pakāpies brits Endijs Marejs, apsteidzot Federeru, kurš joprojām ir visu laiku visilgāk pirmajā vietā bijušais spēlētājs. Ceturtais ir japānis Kei Nišikori, kuram seko Šveices sportists Stans Vavrinka.

Tikmēr sesto vietu joprojām ieņem čehs Tomāšs Berdihs, kuram seko Davids Ferrers no Spānijas, bet vietām apmainījušies slavenais spānis Rafaels Nadals un horvāts Marins Čiličs. Savukārt pirmo desmitnieku noslēdz Kanādas tenisists Milošs Raoničs.

Kā zināms, aizvadītajā nedēļā risinājās vienīgi Monreālas turnīrs, kura finālā Marejs ar 6-4, 4-6, 6-3 pieveica Džokoviču, pārtraucot astoņu zaudējumu sēriju pret serbu. Tikmēr Džokovičs pārtrauca 30 uzvaru sēriju Masters sērijas turnīros un piedzīvoja vien ceturto zaudējumu šogad.

ATP dubultspēļu rangā visaugstāk no Latvijas tenisistiem atrodas Gulbis, kurš atkāpies par sešām pozīcijām uz 365.vietu. Lībietis pakāpies par 33 pozīcijām un tagad ieņem 535.vietu, bet dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podži atrodami attiecīgi 701. un 702.pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi