Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Gulbim vēl 12 vietu kāpums ATP rangā

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpies par 12 pozīcijām un tagad atrodas 55.vietā. Gulbja kontā vienspēļu rangā ir 801 punkts, kas ir par 96 vairāk nekā pagājušajā rangā. 

Pēc ilgāka neveiksmju perioda pēdējos turnīros latvietis startējis ļoti sekmīgi. Šī mēneša sākumā Gulbis triumfēja Delribīčas ATP World Tour 250 sērijas turnīrā, tiekot pie sava trešā ATP titula karjerā, bet pagājušajā nedēļā viņš sasniedza Indianvelsas Masters 1000 turnīra ceturto kārtu. Ieskaitot šo abu turnīru kvalifikācijas sacensības, Gulbis triumfēja 13 mačos pēc kārtas. 

Pateicoties triumfam Delribīčā, Gulbis pēc ilgāka laika atgriezās ATP ranga pirmajā simtniekā. 

Šonedēļ citā ASV pilsētā Maiami sāksies vēls viens Masters 1000 sērijas turnīrs, taču Gulbis tajā izlēmis nepiedalīties. Pirmās sacensības uz māla seguma Gulbim būs aprīļa sākumā, kad Latvijas izlase Deivisa kausa sacensībās izbraukumā tiksies ar Monako izlasi. 

No citiem Latvijas tenisistiem rangā Andis Juška atkāpies par 29 vietām uz 335.pozīciju, Deniss Pavlovs, kurš šai sezonai nav aktīvi gatavojies, atkāpies par divām pozīcijām uz 709.vietu, bet Mārtiņš Podžus pakāpies par divām vietām uz 919.pozīciju, kas ir viņa karjeras rekords. 

Vēl ATP vienspēļu rangā 1401.vietā atrodas Miķelis Lībietis, Krišjānis Stabiņš ieņem 1412.vietu, bet Oskars Vaskis un Arkādijs Slobodkins ieņem attiecīgi 1573. un 1778.pozīciju. 

Ranga labāko tenisistu vidū notikusi viena rokāde

Pirmais ir serbs Novāks Džokovičs, kurš trešo gadu pēc kārtas triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā. Otro vietu ieņem šveicietis Rodžers Federers, no kura ranga pirmo vietu Džokovičs atguva pagājušā gada novembra sākumā, bet trešais joprojām ir Endijs Marejs no Lielbritānijas, kurš Austrālijas atklātā čempionāta finālā zaudēja Džokovičam. 

Uz ceturto vietu pēc uzvaras Indianvelsā pakāpies savainojuma dēļ septiņus mēnešus izlaidušais Rafaels Nadals no Spānijas, kurš apsteidzis savu tautieti Davidu Ferreru, bet sestais ir Deivisa kausa ieguvējs Čehijas izlases sastāvā Tomašs Berdihs. Septītais ir argentīnietis Huans Martins del Potro, kuram seko Žo Vilfrīds Tsonga no Francijas. Devītais ir Serbijas tenisists Janko Tipsarevičs, bet labāko desmitnieku noslēdz Rišārs Gaskē no Francijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi