Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Gulbis atguvis astoņas vietas ATP rangā

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, veicis kāpumu par astoņām vietām un nu atrodas 76.pozīcijā.

Pagājušajā nedēļā Gulbis aizkļuva līdz pamatturnīra otrajai kārtai Romas "Masters 1000" sērijas sacensībās, vispirms ar 6-7 (3:7), 6-2, 6-3 pieveicot horvātu veterānu Ivo Karloviču, bet pēc tam ar 6-3, 4-6, 5-7 piekāpjoties Francijas tenisistam Lukam Pujē.

Šo turnīru latvietis sāka no kvalifikācijas un kopumā Romā pirmo reizi šosezon guva trīs panākumus pēc kārtas.

Savukārt pirmdien Latvijas vadošais tenisists Ženēvas ATP "World Tour 250" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā tiksies ar lietuviešu pirmo numuru Ričardu Beraņķi, kurš pasaules rangā atrodams 52.pozīcijā, būdams Baltijas valstu pirmā rakete.

Latvijas tenisistam sezonas pirmā puse bijusi neveiksmīga, jo viņš ATP pamatturnīros spējis izcīnīt tikai trīs uzvaras 12 mačos. Savukārt, ņemot vērā arī kvalifikācijas turnīrus, Gulbis šosezon guvis astoņas uzvaras 19 cīņās.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Miķelis Lībietis šonedēļ ATP rangā pakāpies par vienu vietu uz 476.pozīciju, kas ir viņa karjeras rekords.

Savukārt par 58 vietām kritis Mārtiņš Podžus, kurš šobrīd atrodams 523.pozīcijā, bet viņa brālis Jānis Podžus atkāpies par 38 pozīcijām uz 1193.vietu.

Savukārt Artūrs Lazdiņš atrodams 1342.vietā, kamēr Mikus Losbergs ir 1747.pozīcijā.

Vēl joprojām stabilā pirmajā vietā rangā ierindojas serbs Novāks Džokovičs, bet otrais tagad ir brits Endijs Marejs, uz trešo vietu nobīdot leģendāro šveicieti Rodžeru Federeru, kurš pēdējā laikā cīnās ar traumām.

Tieši Marejs ar Džokoviču svētdien tikās Romas turnīra finālā, kurā ar 6-3, 6-3 uzvarēja Lielbritānijas tenisists, tādējādi tiekot pie trofejas savā 29.dzimšanas dienā. Serbam joprojām trūkst ļoti maz, lai kļūtu par pirmo tenisistu vēsturē, kurš turnīros nopelnījis 100 miljonus dolāru. Viņš Mareju bija pieveicis 12 no iepriekšējiem 13 mačiem.

Tikmēr ceturto vietu ATP rangā ieņem cits Šveices sportists Stans Vavrinka, kamēr piekto vietu saglabājis titulētais spānis Rafaels Nadals, kuram pasaules rangā seko japānis Kei Nišikori. Septītais joprojām ir francūzis Žo Vilfrīds Tsonga, kamēr astotais ir čehs Tomāšs Berdihs. Savukārt devīto pozīciju rangā pašlaik ieņem Kanādas pārstāvis Milošs Raoničs, bet pirmo desmitnieku noslēdz francūzis Rišārs Gaskē.

ATP dubultspēļu rangā valsts pirmā rakete ir Lībietis, kurš pakāpies par 41 pozīciju uz 422.vietu, kas arī ir jauns latvieša karjeras rekords, bet dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podži atrodas attiecīgi 869. un 872.vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi