Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Gulbis atspēlējas no divu setu deficīta un sasniedz U.S. Open 2.kārtu

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis trešdien ASV atklātā čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra pirmās kārtas mačā smagā piecu setu cīņā ar rezultātu 3-6, 4-6, 6-4, 7-4, 6-3 pieveica pieredzējušo vācieti Tomiju Hāsu.

Pirmajā setā tenisistiem pretinieka servi neizdevās lauzt līdz astotajam geimam, kad to paveica Hāss, ar ko bija pietiekami, lai vācietis uzvarētu setu ar 6-3. Jau otrā seta pirmajā geimā Gulbis zaudēja savu servi, taču sestajā geimā latvietim izdevās lauzt pretinieka servi un panākt neizšķirtu 3-3. Devītajā geimā Gulbis atkal zaudēja savu servi, bet pēc tam Hāss neļāva pretiniekam izcīnīt nevienu punktu, svinot uzvaru otrajā setā ar 6-4.

Trešā seta trešajā geimā Gulbis pēc ilgstošas izspēles zaudēja savu servi, bet turpinājumā latvietis nospēlēja nedaudz pārliecinošāk par Hāsu, pretinieka servi laužot sestajā un desmitajā geimā, kas viņam nodrošināja uzvaru šajā setā ar 6-4. Jāpiebilst, ka ļoti garā sestā geima izspēlē latvietis izmantoja ceturto breikbumbu.

Ceturtā seta piektajā geimā Gulbim izdevās atspēlēt vienu breikbumbu, bet 12.geimā Latvijas tenisists lauza pretinieka servi, kas viņam ļāva setu noslēgt savā labā.

Savukārt izšķirošajā setā Gulbis vācieša servi lauza astotajā geimā, bet nākamajā geimā latvietis prata atspēlēties no 15:30, svinot uzvaru cīņā.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnījis 45 ATP vienspēļu ranga punktus.

Šobrīd ATP rangā Gulbis ieņem 145.vietu, bet Hāss atrodas 21.pozīcijā un šajā turnīrā arī bija izlikts ar 21.numuru.

Otrajā kārtā Gulbis tiksies ar 22 gadus veco amerikāni Stīvu Džonsonu, kurš pirmajā kārtā ar 6-3, 7-6 (7:5), 6-3 pieveica savu tautieti Radžīvu Remu. Džonsons ATP rangā ieņem 245.pozīciju.

Savukārt trešajā kārtā Gulbim iespējama tikšanās ar francūzi Rišāru Gaskē, kurš izlikts ar 13.numuru, kamēr ceturtajā kārtā kā potenciāli spēcīgākais tenisists pretī var nākt ATP ranga piektās vietas īpašnieks Davids Ferrers no Spānijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi