Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Gulbis dramatiskā cīņā tomēr atzīst Nadala pārākumu (papildināts ar video)

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ASV notiekošajā prestižajā Indianvelsas Masters 1000 sērijas turnīrā trešdien dramatiskā astotdaļfināla mačā ar 6-4, 4-6, 5-7 tomēr piekāpās slavenajam spānim Rafaelam Nadalam. 

Gulbis līdz ar to pārtrauca savu 13 uzvaru sēriju, kas bija līdz šim garākā viņa karjerā, bet Nadals nākamajā mačā ceturtdien sacentīsies ar savu "seno draugu" - ATP ranga vicelīderi Rodžeru Federeru no Šveices. 

Maču Gulbis uzsāka pārliecinoši, labi servējot un cīnoties vienlīdzīgi ar slaveno pretinieku. Ar katru geimu tenisisti pie pretinieku servēm sāka spēlēt arvien labāk, bet kopumā Gulbis izskatījās nedaudz pārliecinošāk, ko arī pierādīja – desmitajā geimā latvietis tika pie pirmās breikbumbas mačā, kas reizē bija arī setbumba, turklāt izmantoja to, triumfējot ar 6-4. 

Tomēr otrā seta sākumā Gulbim bija pirmais vājuma brīdis mačā un jau pirmajā geimā Nadals ieguva vairākas breikbumbas. Ja pirmās divas latvietis ar labām servēm atspēlēja, ar trešo tā vairs neizdevās un Nadals uzreiz aizgāja vadībā. Gulbis gan ātri vien atguva savu spēli un kopumā otrā seta sākumā ritēja daudz aizraujošākas izspēles nekā pirmajā. Pirmās breikbumbas šajā setā Gulbis izcīnīja ceturtajā geimā, otro no tām izmantojot un panākot izlīdzinājumu 2-2. 

Neveiksmīgi Gulbis aizvadīja arī septīto geimu, kurā pie savas serves nespēja uzvarēt nevienā izspēlē un atkal nokļuva iedzinējos. Pirms šī geima tenisisti saņēma jaunas bumbas un Gulbis nespēja izmantot priekšrocības, ko tās sniedz servētājam. Arī turpinājumā Gulbis pieļāva daudz kļūdu, bet Nadals jutās arvien pārliecinošāk un devītajā geimā ieguva vēl trīs breikbumbas, kas reizē bija arī setbumbas, tomēr latvietis ar pārliecinošām servēm tās atspēlēja. Sekojošajā geimā bija vairākas garas izspēles, kurās gan atkal sekmīgāk nocīnījās Nadals un nodrošināja uzvaru setā 50 minūšu laikā ar 6-4. 

Izšķirošo setu Gulbis iesāka pārliecinoši un jau otrajā geimā nebija tālu no pirmās breikbumbas iegūšanas. Latvietis savus serves geimus aizvadīja pārliecinoši un ceturtajā geimā pie Nadala serves arī tika pie pirmās breikbumbas. Kopumā šis geims bija viens no ilgākajiem mačā, tomēr noslēgumā pārāks bija spānis, panākot izlīdzinājumu 2-2. 

Spēle, tuvojoties beigām, kļuva arvien skaistāka, bet publika kļuva arvien skaļāka pret latvieti, jo gaidīja Nadala un Federera dueli. Pie savām servēm joprojām pārliecinošāk spēlēja Gulbis, bet līdz breikiem viņš tikt nespēja un pēc spēlētām gandrīz divām ar pusi stundām rezultāts trešajā setā kļuva 5-5. 

Tomēr 11.geimā pie vētraina publikas atbalsta Nadalam bija ļoti laba serves uzņemšana un spānis ieguva divas breikbumbas. Šoreiz jau pirmo no tām Gulbis ieraidīja tīklā un nokļuva viena geima attālumā no zaudēta mača. Nākamajā geimā Nadals ieguva trīs mačbumbas, tomēr pirmās divas Gulbis atspēlēja. Ar trešo gan vairs tas neizdevās un tika ciesta dramatiska neveiksme. 

Gulbja uzvaru sērija sākās aizpagājušajā nedēļā, kad viņš pēc kvalifikācijas pārvarēšanas triumfēja Delribīčas ATP World Tour 250 sērijas turnīrā, tiekot pie sava trešā ATP titula karjerā un atgriežoties ranga labāko simtniekā. Arī Indianvelsas turnīru Gulbis sāka no kvalifikācijas.  

Pamatsacensību pirmās kārtas mačā Gulbis ar 6-3, 6-2 uzvarēja ATP ranga 34.pozīcijas īpašnieku Felisiano Lopesu no Spānijas, otrajā kārtā viņš ar 6-2, 6-0 sagrāva pasaules ranga devīto numuru Janko Tipsareviču no Serbijas, bet trešajā kārtā nervozā cīņā ar 5-7, 6-3, 6-4 pieveica itāli Andreasu Sepi, kurš ir pasaules ranga 20.numurs. 

Šo turnīru Gulbis noslēdza ar 106 ATP ranga punktu nopelnīšanu un nākamajā nedēļā pakāpsies līdz aptuveni 55.pozīcijai. 

Cīņā ar Nadalu Gulbis piedzīvoja vien trešo neveiksmi ATP turnīru pamatsacensībās šogad un visi ciesti pret ranga pirmajā desmitniekā esošiem tenisistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi