Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Gulbis pārliecināts, ka iespējams uzveikt arī Nadalu

Latvijas spēcīgākais tenisists Ernests Gulbis (ATP rangā 67.vieta) pirmdienas vakarā Indianvelsas Masters turnīra 3.kārtā trijos setos ar 5:7, 6:3 un 6:4 uzveica Itālijas tenisistu Andreasu Sepi, tādējādi sasniedzot astotdaļfinālu. Tajā Gulbis trešdien tiksies ar slaveno Spānijas tenisistu Rafaelu Nadalu, kurš ATP rangā ieņem 5.vietu.

Pirmajā setā Gulbis pret Sepi bija vadībā ar 5:3, tomēr pārsvaru nenoturēja un piekāpās ar 5:7. Otrajā setā latvietis darbojās krietni pārliecinošāk, noslēdzot to savā labā ar 6:3.  Izšķirošajā setā Gulbis nobreikoja pretinieku, izvirzoties vadībā ar 4:3 un pārsvaru noturēja - uzvara setā (6:4) un visā 128 minūtes ilgajā mačā. Par 4.kārtas sasniegšanu Gulbis ticis pie 106 ATP ranga punktiem (16 no tiem par kvalifikācijas pārvarēšanu) un 52 000 ASV dolāru (27 924 latu) prēmijas. Gulbim šajā turnīrā bija jāaizstāv vien 10 pērn par zaudējumu 1.kārtā iegūtie ranga punkti.

Gulbis ATP turnīros (ieskaitot kvalifikāciju) svinējis uzvaras jau pēdējos 13 mačos, pagājušajā nedēļas nogalē triumfējot arī karjeras trešajā ATP raudzes turnīrā Delrejbīčā.

Indianvelsā iepriekš Gulbis pārvarēja divas kvalifikācijas kārtas, bet turpinājumā pārspēja divus labi zināmus tenisistus. Vispirms Ernests divos setos izrēķinājās ar spāni Felisiano Lopesu, kurš ATP rangā ieņem 34.vietu: 6-3, 6-2. Pēc tam no latvieša raketes krita arī ranga 9.numurs Janko Tipsarevičs no Serbijas, kuru Gulbis pārspēja negaidīti viegli ar 6-2, 6-0. Panākums pret Sepi nu nodrošinājis tikšanos ar vienu no pasaules vadošajiem tenisistiem Nadalu, kurš tikai pavisam nesen atgriezās sacensību apritē pēc ilgstošas savainojuma ārstēšanas. 

Latvietis pārliecināts, ka Nadalu iespējams uzveikt. "Skatoties uz to, kā es pašlaik spēlēju, domāju, ka varu uzvarēt," 24 gadus vecais Gulbis atzina pēc kārtējās uzvaras pār Sepi. "Pret vadošajiem puišiem vēlos aizvadīt pēc iespējas vairāk maču. Agrāk vai vēlāk man kāds jāuzvar, un tas tikai dos papildu pārliecību."

"Savukārt puiši, kas rangā atrodas starp 20. un 100. vietu, man ir jāuzvar vieglāk nekā šodien," Gulbis bija pārliecināts par sevi.

"Man patīk spēlēt pret viņu, jo viņš veic spēcīgus "spinus" (bumbiņas iegriešanu). Tas ir labi no mana skatu punkta," uzsvēra Gulbis. "Man patīk pretinieki, kuri sit "spinus" un augstās bumbas. Tā man ir vieglāk viņus kontrolēt."

"Parasti man pret viņu trešajā setā zūd pārliecība, un tad viņš uzvar," atzina latvietis. "Savukārt tagad es labāk zinu viņa spēles stilu. Protams, ka viņš ir lielisks spēlētājs, tomēr es godīgi ticu - ja parādu savu labāko sniegumu, varu viņu pieveikt."

Spānim 3.kārtā no gaidītās cīņas ar argentīnieti Leonardo Maijeru nekas nesanāca - pretinieks savainojuma dēļ kortā nedevās. Ar Nadalu Gulbis līdz šim ticies četros savstarpējos mačos, visos piedzīvojot zaudējumus.

Šogad aizvadītajās 13 cīņās Nadals svinējis 12 uzvaras, izcīnot divus titulus - Akapulko un Sanpaulu, bet Vina del Mar turnīrā Čīlē sasniedzot finālu. Tiesa, visi šie turnīri norisinājās māla kortos, kamēr Indianvelsā spēlē uz cietā seguma. Iepriekš gan Nadals divas reizes (2007, 2009) uzvarējis arī Indianvelsas turnīrā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi