Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Gulbis pārvar Kicbīeles turnīra pirmo kārtu

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien Austrijas pilsētā Kicbīelē pārvarēja tur notiekošā ATP World Tour 250 turnīra pirmo kārtu. Zaudējis mājiniekam Andreasam Haideram-Maureram pirmajā setā (2-6), Gulbis triumfēja abos turpmākajos (7-5, 6-1) un visā mačā.

Pirmās astoņas izspēles šajā mačā uzvarēja Haiders-Maurers, izvirzoties vadībā ar 2-0, bet vēlāk panāca arī 3-0. Gulbis pirmās divas breikbumbas ieguva septītajā geimā, tomēr nespēja tās realizēt, nokļūstot iedzinējos ar 2-5, bet nākamajā geimā atkal zaudēja pie savas serves, kapitulējot arī pirmajā setā.

Otrā seta pirmajā geimā Gulbis ieguva četras breikbumbas, tomēr nevienu no tām neizmantoja. Kaut visu seta pirmo daļu pārliecinošāk aizvadīja latvietis, lauzt viņam pretinieka servi tā arī neizdevās. Savukārt sestajā geimā jau savu pirmo breika iespēju izmantoja Austrijas tenisists, iegūstot vadību ar 4-2, bet brīdi vēlāk arī 5-2.

Tomēr latvietis spēja lauzt cīņas gaitu. Viņš uzvarēja nākamo geimu pie savas serves un nākamajā arī pirmoreiz cīņā lauzt pretinieka servi, pietuvojoties līdz 4-5. Saspringtā seta desmitajā geimā tomēr Gulbim izdevās uzvarēt, bet pēc tam viņš bija pārāks vēl divos geimos, triumfējot ar 7-5. Līdz ar to latvietis uzvarēja pēdējos piecos otrā seta geimos.

Trešā seta otrajā geimā Gulbis sekmīgi aizstāvēja trīs breikbumbas, tomēr uzreiz pēc tam pilnībā lauza cīņas gaitu, atkal uzvarēja piecus geimus pēc kārtas un noslēdza maču savā labā. Mačs ilga vairāk nekā divas stundas.

ATP pasaules rangā Gulbis pašlaik ieņem 67.vietu, bet Haiders-Maurers atrodas 149.pozīcijā un dalībai pamatsacensībās saņēma speciālo ielūgumu jeb wild card. Šī abiem tenisistiem bija pirmā tikšanās reize.

Otrajā kārtā Gulbis spēkosies ar ranga 107.numuru Rožeriu Dutru Silvu no Brazīlijas, kura pretinieks Jans Hajeks no Čehijas pirmajā kārtā pārtrauca spēli pie sev nelabvēlīga rezultāta 1-4.

Gulbis pērn šajā laikā triumfēja Losandželosas ATP turnīrā, par uzvaru nopelnot 250 ranga punktus - 30.jūlijā tie dzēsīsies, tādēļ Kicbīelē latvietim jānopelna iespējami vairāk punktu, lai rangā nepiedzīvotu strauju lejupslīdi vai pat izkrišanu no labāko simtnieka. Par otrās kārtas sasniegšanu Kicbīelē Ernesta kontā ieripoja 6200 eiro un 20 ATP ranga punkti. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi