Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Latvijas sēdvolejbolistes ar zaudējumu ķīnietēm sāk Pekinas paralimpisko spēļu turnīru

Latvijas sieviešu sēdvolejbola izlase svētdien ar 0:3 (4:25, 7:25, 16:25) zaudēja mājiniecēm ķīnietēm pirmajā cīņā Pekinas paralimpisko spēļu turnīrā, informēja organizatori.

Grupas turnīra turpinājumā Latvijas izlase otrdien spēlēs ar lietuvietēm, bet trešdien - ar ASV sēdvolejbolistēm. Grupas divas spēcīgākās komandas iekļūs pusfinālā, bet atlikušās komandas turpinās cīņu par 5.-8. vietu. Lietuvas izlase svētdien ar 0:3 (15:25, 18:25, 9:25) zaudēja amerikānietēm.

Pekinas paralimpiskajās spēlēs Latvija ir pārstāvēta četros sporta veidos - sēdvolejbolā sievietēm, vieglatlētikā, džudo un pauerliftingā. Sieviešu sēdvolejbola valstsvienība ir Latvijas vēsturē pirmā, kas startē paralimpisko spēļu komandu sacensībās. Uz Pekinu devušies četri vieglatlēti, džudists Kaspars Biezais un pauerliftinga atlēts Aigars Višņevskis. Arī džudo un pauerliftingā Latvija paralimpiskajās spēlēs iepriekš nav startējusi.

Latvijas atlēti uz Pekinu devušies ar cerību izcīnīt medaļu, lai gan konkurence pasaules lielākajā invalīdu sporta pasākumā ir ļoti spēcīga. Lielākās cerības komandā saista ar vieglatlētu startu. Iespējas gūt medaļu ir paralimpisko spēļu un pasaules čempionam Aigaram Apinim un Edgaram Bergam, kuri startēs lodes grūšanā un diska mešanā. Labvēlīgas apstākļu sakritības gadījumā pie godalgām varētu tikt arī Ingrīda Priede diska mešanā un delegācijā visjaunākā sportiste Liene Gruzīte šķēpa mešanā.

Paralimpiskās spēles Pekinā notiks līdz 17.septembrim.

Latvijas paralimpiskajās spēlēs debitēja 1992.gadā, kad Barselonā startēja divi sportisti. Pirmās medaļas tika gūtas 2000.gadā Sidnejā, kad Apinis izcīnīja 3.vietu lodes grūšanā un diska mešanā, bet Armands Ližbovskis bija trešais tāllēkšanā. Četrus gadus vēlāk Atēnās Apinis kļuva par Latvijas pirmo paralimpisko spēļu čempionu, paliekot nepārspēts diska mešanā. Savukārt Bergs guva sudrabu un bronzu attiecīgi lodes grūšanā un diska mešanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi