Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Melbārža pilotētais četrinieks otrajā braucienā zaudē vietu uz pjedestāla Altenbergā

Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža pilotētais četrinieks svētdien Altenbergas trasē Vācijā izcīnīja 4.vietu Pasaules kausa (PK) 6.posma sacensībās, lai gan pēc pirmā brauciena bija pat otrie. Sarežģītajā trasē Melbārdis divu braucienu summā 0,37 sekundes piekāpās uzvarētājam Maksimiljanam Arndtam no Vācijas. Tikmēr otra Latvijas ekipāža ar Uģi Žaļimu izcīnīja 12.pozīciju 17 pilotu konkurencē.

Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Intaru Dambi sasniedza labāko laiku pirmā brauciena startā (5.17), bet finišā Arndtam zaudēja 24 sekundes simtdaļas. Turpat aiz muguras bija cits Vācijas pilots Tomass Floršucs (+0.28), kā arī čehs Jans Vrba (+0.29) un vēl viens vācietis Manuels Mahata (+0.33).

Cīņa par labāko trijnieku 2.braucienā izvērtās ļoti sīva. Mahata veica lielisku braucienu un no 5.vietas pakāpās līdz sudraba medaļām. Tikmēr latvieši atkārtoja labāko starta laiku (5.16), tomēr trasē nebija pietiekami ātri, lai pirmo reizi sezonā kāptu uz goda pjedestāla - šoreiz 4.vieta. Gluži kā divnieku sacensībās sestdien, visu goda pjedestālu aizņēma mājinieki vācieši - uzvara Arndtam, sudrabs Mahatam, bet bronza Floršuca vadītajam četriniekam.

Žaļims ar stūmējiem Raivi Broku, Helviju lūsi un Vairi Leibomu šoreiz ierindojās 12.vietā 17 pilotu konkurencē, uzvarētājam zaudējot 2,35 sekundes.

PK kopvērtējumā četriniekiem Melbārdis pakāpās uz 4.vietu (1032 punkti), bet vadību pārņēmis Arndts (1139). Otrais ir šoreiz nestartējušais krievs Aleksandrs Zubkovs (1110), bet viņam seko Mahata (1074). Žaļims ar 550 punktiem ir 26.vietā. Savukārt kombinētajā ieskaitē, kurā ņem vērā gan divnieku, gan četrinieku sacensībās nopelnītos punktus, Oskars ir pat otrais - 2032 punkti. Līderim Mahatam ir par 90 vairāk. Šajā ieskaitē Žaļims atrodas 29.pozīcijā (1066 punkti).

Altenbergas posmā nestartēja vadošie Krievijas, Šveices, Nīderlandes un ASV piloti, kuri šo nedēļas nogali izmantoja treniņiem Sanktmoricas trasē Šveicē. Tur no janvāra beigām līdz februāra sākumam norisināsies Pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā.

Nākamais PK posms 12. un 13.janvārī norisināsies citā Vācijas trasē - Kēnigzē. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi