Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Misāns Rīgā izcīna piekto vietu PČ dambretes ātrspēlē

Latvijas dambretists Roberts Misāns pirmdien 86 sportistu konkurencē izcīnīja piekto vietu Rīgā notiekošajā pasaules ātrspēles čempionātā dambretē.

Latvijas Dambretes federācijas prezidents Misāns 11 kārtās piecreiz uzvarēja, reizi zaudēja un piecreiz spēlēja neizšķirti, sakrājot 15 punktus.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka svētdien Rīgā noslēdzās Pasaules kausa piecu zvaigžņu posms, kurā ceturto vietu izcīnīja Latvijas ilggadējā dambretes zvaigzne Guntis Valneris.

Jau devīto reizi par pasaules čempionu ātrspēlē kļuva Krievijas dambretists Aleksandrs Švarcmans. Viņš tāpat kā Nīderlandes pārstāvis Jans Grūnendeiks finišēja ar 17 punktiem, bet papildu rādītāji deva viņam pirmo vietu. Švarcmans ne reizi nezaudēja un sešās partijās izcīnīja uzvaru. Pa 16 punktiem bija sakrājuši divi Krievijas dambretisti - Ainurs Šaibakovs un Murodullo Amrilajevs, bet bronza tika Šaibakovam.

No Latvijas dambretistiem Laimonis Zālītis ar 14 punktiem ieņēma 16.vietu, Jakovs Levins ar 13 punktiem - 24.vietu, bet trīs Latvijas pārstāvji izcīnīja pa 12 punktiem. Guntis Valneris ar šādu punktu ražu ierindojās 27., Aleksandrs Jermakovs 28. un Gunārs Gribuška 32.vietā.

Komandu čempionātā par uzvarētājiem kļuva Nīderlandes sportisti Grūnendeiks, Jice Slumps, Aleksandrs Baļakins un Marteins van Aizendorns. Otrā vieta Krievijai, trešā - Baltkrievijai, bet Latvijas komanda ar Misānu, Valneri, Gribušku, Benno Butuli un Raimondu Vīpuli ierindojās sestajā vietā.

Sievietēm turnīrā piedalījās 51 dalībniece, un uzvaru izcīnīja Krievijas dambretiste Agata Parahina, kura ar vienu zaudējumu un diviem neizšķirtiem izcīnīja 18 no 22 punktiem. Otrā finišēja viņas tautiete Nika Leopoldova ar 16 punktiem, bet trešā arī ar 16 punktiem bija Ukrainas pārstāve Viktorija Motričko.

Labākā no Latvijas dambretistēm ar četrām uzvarām, diviem zaudējumiem un 13 punktiem summā bija trīskārtējā šo sacensību uzvarētāja Zoja Golubeva. Viņas audzēkne Jeļena Česnokova ar 12 punktiem ieņēma 20.vietu, bet Zoja Uvačana ar 11 punktiem ieņēma 30.vietu.

Komandu konkurencē Golubeva, Česnokova un Uvačana ierindojās ceturtajā vietā. Uzvarēja Krievija, kuras sastāvā startēja Leopoldova, Tamāra Tansikužina, Tunāra Fjodorova, Aigula Idrisova un Jeļena Miļšina, otrajā vietā bija Baltkrievija, trešajā - Ukraina.

Spēles notika ar apdomas laiku piecas minūtes un trīs pievienotas sekundes par katru izdarīto gājienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi