Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

papildināta - Gulbis ar uzvaru ievada Latvijas tenisistu cīņu par atgriešanos Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis piektdien ar uzvaru ievadīja Latvijas izlases Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas izšķirošo maču ar Ukrainu.

Liepājā aizvadītajā cīņā Gulbis ar rezultātu 4-6, 6-3, 6-4, 6-2 pārspēja pretinieku komandas otro spēcīgāko spēlētāju Sergeju Bubku.

Pirmajā setā izšķirošo neveiksmi Gulbis piedzīvoja astotajā geimā, kas zaudēja punktu pie savas serves, bet Bubka nākamajā geimā nodrošināja uzvaru visā setā.

Otrā seta ceturtajā geimā Gulbim bija trīs breikbumbas, tomēr nevienu no tām latvietim neizdevās izmantot. Vēlāk cīņas gaitā latvietim bija vēl divas iespējas lauzt pretinieka servi, no kurām viņš izmantoja otro astotajā geimā, panākot 5-3 savā labā. Nākamajā geimā Gulbis tika pie divām setbumbām un ar elegantu izspēli izlīdzināja rezultātu mačā.

Nākamā seta pirmajos sešos geimos tenisisti izcīnīja punktus pie savas serves. Cīņas gaita nemainījās arī nākamajos divos geimos, pēc kuriem rezultāts bija neizšķirts 4-4. Devītā geima sākumā, kad servēja Bubka, Gulbis izvirzījās vadībā ar 30:0. Divas izspēles vēlāk ukrainis pieļāva kļūdu, ļaujot Gulbim tikt pie divām breikbumbām, tomēr sekmīgām servēm Bubka rezultātu izlīdzināja. Ilgstošā geima noslēgumā Gulbis nopelnīja savu trešo breikbumbu, tomēr nespēja izmantot arī to. Brīdi vēlāk latvietis pēc ukraiņa kļūdas tika pie savas ceturtās iespējas, kuru šoreiz izmantoja un izvirzījās vadībā ar 5-4. Nākamajā geimā latvietis pārliecinoši nosargāja pārsvaru, svinot uzvaru trešajā setā.

Ceturto setu Gulbis uzsāka ar izcīnītu breiku, bet mazliet vēlāk izvirzījās vadībā ar 2-0. Trešajā geimā Bubkam bija iespēja lauzt latvieša servi, tomēr Gulbis atspēlējās un panāca 3-1 savā labā. Nākamajā geimā Gulbis otro reizi šajā setā lauza pretinieka servi, bet vēl pēc diviem geimiem savu pārsvaru bija saglabājis, atrodoties vadībā ar 5-2. Servējot par uzvaru visā mačā, Gulbis tika pie divām mačbumbām, tomēr Bubka rezultātu prata izlīdzināt. Seta izskaņā latvietis tomēr spēja saņemties un izcīnīja panākumu.

"Pretinieks mani ne ar ko nepārsteidza. Ja pat pēc otrā seta būtu nonācis zaudētājos ar 0-2, man vienalga būtu bijušas pietiekami daudz iespējas, lai uzvarētu. Labi, ka sanāca uzvara četros setos. Pietiks spēka nākamajiem mačiem," pēc cīņas Latvijas Televīzijai izteicās Gulbis, piebilstot, ka noteikti spēlēs sestdien paredzētajā dubultspēlē, bet pašlaik vēl nav izlemts, kurš būs viņa pārinieks.

Tikmēr dienas otrajā mačā Andis Juška ar 3-6, 4-6, 4-6 piekāpās Ukrainas šobrīd spēcīgākajam tenisistam Serhijam Stakovskim. Tādējādi pēc divām vienspēlēm rezultāts ir 1:1.

Sestdien paredzētajā dubultspēlē Gulbim pārī ar Denisu Pavlovu (644.vieta vienspēlēs, 347.vieta dubultspēlēs) plānots tikties ar Iļju Marčenko (240.vieta vienspēlēs, 888.vieta dubultspēlēs) un Denisu Molčanovu (316.vieta vienspēlēs, 98.vieta dubultspēlēs).

Gulbis pašlaik neatrodas ATP dubultspēļu rangā, no kura viņš izkrita šīgada aprīlī.

Savukārt svētdien atlikušajās divās vienspēlēs piektdienas maču dalībniekiem plānots mainīties ar pretiniekiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Teniss. Pievērs uzmanību!

Deivisa kausa izcīņa
Eiroāfrikas zonas II grupa 3. kārta
Latvija - Ukraina
Latvija: Ernests Gulbis (136. vieta pasaules rangā), Andis Juška (327.), Deniss Pavlovs (570.), Mārtiņš Podžus (1076.)
Ukraina: Serhijs Stahovskis (92.), Sergejs Bubka (156.), Iļja Marčenko (197.), Deniss Molčanovs (296.)

14.IX 14.00 Gulbis - Bubka, Juška - Stahovskis
15.IX* 14.00 Gulbis/Pavlovs - Marčenko/Molčanovs
16.IX* 14.00 Gulbis - Stahovskis, Juška - Bubka
*spēļu dalībnieki var mainīties

Deivisa kausa izcīņas spēles pirmo reizi notiks Liepājā, turklāt tā būs Latvijas izlases kapteiņa Kārļa Lejnieka debija šajā postenī

Segums, uz kura komandas spēlēs, tika izmantots arī pirms diviem gadiem, kad Latvijas komanda Rīgas Olimpiskajā sporta centrā uzņēma Poliju

Tieši šajā cīņā pret poļiem Latvija zaudēja vietu Eiroāfrikas zonas pirmajā grupā. Ukraina no tās izkrita pērn, piekāpjoties Nīderlandei un Slovākijai

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi