Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

papildināts (19:08) - Gulbis cīnās, bet Maskavas turnīra pusfinālā tomēr piekāpjas Bautistam-Agutam

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Krievijas galvaspilsētā Maskavā notiekošā ATP World Tour 250 sērijas turnīra jeb Kremļa kausa izcīņas pusfināla mačā sestdien divos setos ar 4-6, 4-6 piekāpās Roverto Bautistam Agutam no Spānijas.

Jau pirmajā geimā Gulbis nonāca iedzinējos ar 0:40, dodot pretiniekam trīs breikbumbas, rezultātā spānis lauza latvieša servi un izvirzījās vadībā. Uzreiz pēc tam pārliecinošs sniegums pie savas serves un jau 2-0, tomēr iespēlējās arī Gulbis, neļaujot pretiniekam atrauties vēl vairāk. Par spīti pleca traumai, Latvijas pirmā rakete pamazām sāka demonstrēt arī savu vareno servi, kas viņam lielā mērā palīdzēja tikt pie panākuma piektajā geimā (2-3). Nākamajos divos geimos uzvarēja serves īpašnieks, bet īso pārtraukumu Gulbis izmantoja, lai uzņemtu pretsāpju medikamentus. Turpinājumā latvietis ar veiksmīgu spēli pie tīkla spēja pietuvoties līdz 4-5, tomēr 10.geimā spānis bija lielisks un svinēja uzvaru pirmajā setā ar 6-4. Gulbis pirmajā setā pieļāva 15 nepiespiestās kļūdas.

Otro setu Ernests sāka ar gana pārliecinošu sniegumu un uzvarētu geimu pie savas serves. Arī nākamajos divos geimos pretinieki savu servi nosargāja, lai gan spāņa spēlē jau bija manāmas nervozitātes pazīmes. Tiesa, ļoti ilgajā piektajā geimā viņš ieguva breikbumbu, tomēr Gulbis nosargāja servi (3-2 latvieša labā). Turpinājums gan nebija tik spožs - Bautista Aguts ne tikai uzvarēja sestajā geimā, bet arī septītajā otro reizi mačā nobreikoja Gulbi, panākot jau 4-3 savā labā. Svarīgajā astotajā geimā latvietis ieguva savu pirmo breikbumbu mačā, taču spānis ar milzu grūtībām atguva pārsvaru. Devītajā geimā pie Gulbja serves spānis ieguva mačbumbu, bet nespēja noslēgt spēli savā labā. Gulbis atspēlējās un tika pie iespējas vēl aizķerties šajā pusfinālā. Izšķirošajā geimā Bautistam Agutam roka nenodrebēja (40:15) un viss bija beidzies.

Otrajā pusfināla pārī šodien tiksies Mihails Kukuškins no Kazahstānas pret Marinu Čiliču no Horvātijas. Šī mača uzvarētājs svētdien tiksies ar Bautistu Agutu.

Gulbis šogad sasniedzis septiņu ATP turnīru pusfinālus, bet finālā iekļuvis divreiz. Savā karjerā sešos ATP vienspēļu finālos latvietis līdz šim ir nepārspēts.

Gulbis, kurš pašlaik pasaules rangā atrodas 13.vietā, turnīrā izlikts ar trešo numuru, kas pirmo kārtu deva brīvu, bet otrās kārtas mačā viņš ceturtdien ar 6-3, 7-6 (7:3) pieveica pasaules ranga 112.vietā esošo spāni Danielu Himeno-Traveru. Pēc tam piektdien latvietis ceturtdaļfinālā ar 7-6 (8:6), 4-6, 7-6 (7:3) uzvarēja itāli Andreasu Sepi, kurš pašlaik pasaules rangā ieņem 49.vietu un turnīrā bija ir izlikts ar astoto numuru.

Par pusfināla sasniegšanu Gulbis nopelnīja 90 ATP ranga punktus un 40 155 ASV dolārus (31 700 eiro).

Nākamnedēļ viņš Bāzeles ATP 500 turnīra pirmajā kārtā tiksies ar 17 gadus veco horvātu Bornu Čoriču, kurš ATP rangā ieņem 122.vietu. Otrajā kārtā šī dueļa uzvarētājs tiksies ar Kazahstānas pārstāvi Andreju Golubevu vai Teimurazu Gabašvili no Krievijas. Savukārt pēc tam jau iespējama tikšanās ar spēcīgo spāni Rafaelu Nadalu.

Pievienota pēdējā rindkopa




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi