Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Pēc pamiera iestāšanās svarcelšanā nerīkos forumu

Līdz šim strīdos iesaistītajām pusēm rodot kopīgu valodu, nenotiks Latvijā iepriekš paredzētais svarcelšanas forums, kurā bija plānots veicināt konfliktu risināšanu, aģentūru BNS pirmdien informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK).

Svarcelšanā jau ilgstoši Latvijā iesakņojušies konflikti nelabvēlīgi ietekmē sporta veida attīstību un strīdnieku domstarpības apdraudēja spēcīgāko svarcēlāju iespējas startēt pasaules un Eiropas čempionātos. Tādēļ pēc vienošanās ar Starptautisko Svarcelšanas federāciju (IWF) sacensību rīkotāji pašlaik akceptē tikai LOK parakstītus Latvijas svarcēlāju pieteikumus.

Latvijā un arī starptautiski oficiāli atzītā Latvijas Svarcelšanas klubu apvienība (LSKA) nespēja rast saskaņu ar treneri Eduardu Andruškeviču, kurš gatavo Latvijas spēcīgākos svarcēlājus, tostarp olimpisko medaļnieku Viktoru Ščerbatihu. Paralēli darbojas arī Latvijas Svarcelšanas federācija (LSF), kuras prezidents ir Ščerbatihs.

LSKA valde maijā pieņēma lēmumu atcelt Andruškevičam piespriesto diskvalifikāciju, kas viņam liedza pārstāvēt LSKA jebkādās starptautiskās sacensībās. Savukārt svarcēlājiem Iļjam Menšikovam, Vitālijam Kovtunam un Mihailam Semjonovam atcēla rājienus par piedalīšanos sacensībās bez LSKA akcepta. LSKA valde arī neiebilst pret kluba "Dobeles atlēts" atjaunošanu organizācijas rindās. "Dobeles atlētu", kura prezidents ir Ščerbatihs, LSKA valde no organizācijas izslēdza pērn novembrī par statūtu pārkāpšanu.

Svarcelšanas forumu strīdos iesaistīto pušu samierināšanai Rīgā bija plānots sarīkot maija beigās vai jūnija sākumā ar IWF pārstāvja līdzdalību. Forumu gatavojās organizēt Latvijas Sporta federāciju padome sadarbībā ar LOK.

LSKA svarcelšanas vadību Latvijā pārņēma pirms dažiem gadiem no toreizējās LSF, kuras prezidenti Andželinu Romanoviču vainoja neētiskā un nesportiskā rīcība. Tas bija viens no pamatojumiem, kāpēc LSF zaudēja Latvijā oficiāli atzītās svarcelšanas sporta federācijas statusu, ko pārmantoja LSKA. Kad LSKA pārņēma galvenās svarcelšanas organizācijas statusu, Ščerbatihs un Andruškevičs to pilnībā atbalstīja, taču vēlāk ar LSKA valdes priekšsēdētāju Aivaru Ritenieku vairs nevarēja satikt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi