Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Riteņbraucējs Dorošenko kļūst par Latvijas čempionu daudzdienu velobraucienā

Latvijas jaunais riteņbraucējs Iļja Dorošenko aizvadītajā nedēļas nogalē Dobelē kļuva par valsts čempionu daudzdienu velobraucienā junioriem, aģentūru LETA informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Dobelē aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās tradicionālā Zemgales kausa izcīņa šosejas riteņbraukšanā junioriem daudzdienu braucienā, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts.

Prologā, kura garums bija 3,1 kilometrs, par uzvarētāju kļuva soms Niklass Hentalla, savukārt no Latvijas sportistiem labāko desmitniekā iekļūt spēja divi riteņbraucēji. Ceturtais bija Valters Čakšs, bet sestais - Dorošenko.

Pirmajā posmā sportisti sacentās 75 kilometru garā distancē pa Dobeles apkaimes ceļiem. Sacensību laikā pamatgrupa sadalījās vairākās mazākās grupiņās. Vadībā izvirzījās pieci riteņbraucēji, starp kuriem latviešu nebija. Par posma uzvarētāju finiša spurtā kļuva baltkrievs Arsēnijs Ikanovičs, bet no pašmāju sportistiem labākais arī šoreiz bija Čakšs, noslēdzot labāko desmitnieku.

Otrajā posmā notika sacensības individuālajā braucienā. Tajā riteņbraucēji veica 15 kilometru garu distanci. Visātrāko rezultātu arī šoreiz uzrādīt izdevās somam Hentallam, kurš finišēja pēc 18 minūtēm un 34 sekundēm. Labākais no Latvijas sportistiem bija Aleksandrs Rubļevskis, ieņemot septīto pozīciju, bet divas vietas zemāk ierindojās Dorošenko.

Viss izšķīrās ceturtajā posmā, kas sestdien finišēja Dobeles pilsētas stadionā. 90 kilometru garajā distancē, kurā bija arī zemes ceļa segums, sacensību gaita izvērtās spraiga, jo sekoja vairāki atrāvieni. Starpfinišos sevi labi parādīja Čakšs, nopelnot bonusa sekundes. Iebraucot stadionā, grupa vēl bija kopā, bet par posma uzvarētāju kļuva Igaunijas riteņbraucējs Normans Vahtra, otrajā vietā atstājot tautieti Kristo Vagu un trešajā Čakšu.

Par velobrauciena kopvērtējuma uzvarētāju kļuva stabili braucošais igaunis Eke Kaurs Vosmans, kurš par 48 sekundēm apsteidza lietuvieti Martīnu Stasikeli. Tikmēr trešajā pozīcijā sacensības noslēdza soms Aleksis Hāninens, uzvarētājam zaudējot 54 sekundes.

Par Latvijas čempionu kļuva "Tandēms"/"EthicSport" komandas braucējs Iļja Dorošenko, kurš absolūtajā vērtējumā bija sestais, uzvarētājam zaudējot vienu minūti minūti un 15 sekundes. Otrais no latviešiem sacensību noslēgumā bija Aleksandrs Rubļevskis, ieņemot astoto vietu absolūtajā vērtējumā, bet Latvijas čempionāta bronzas medaļa tika Čakšam, kurš noslēdza Zemgales kausa izcīņas labāko desmitnieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi