Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 9. jūlijs
Asna, Asne, Zaiga

Barcelona futbolisti ceturto reizi triumfē UEFA Čempionu līgā

Spānijas čempioni Barcelona kluba futbolisti ceturto reizi kluba vēsturē uzvarējuši UEFA Čempionu līgas turnīrā. Sestdien Vemblija stadionā Londonā barselonieši ar 3:1 (1:1) uzvarēja Anglijas čempionus Manchester United futbolistus. Arī pirms diviem gadiem abu slaveno klubu duelī finālā pārāki bija barselonieši (2:0).

Pirms spēles sākuma neliels pārsteigums bija Barca kapteiņa Pujola palikšana rezervistos – Katalonijas kluba aizsardzības balstam pēdējās dienās pieklibojusi veselība.

Kaut arī mājinieku statusā formāli bija Barcelona, pirmajās minūtēs daudz aktīvāki uzbrukumā bija Mančestras futbolisti. Tiesa, līdz reālām briesmām pie barseloniešu vārtiem lieta nenonāca, un pamazām iniciatīvu pārņēma Spānijas čempioni

Pirmais vārtu gūšanas moments tika izveidots pie ManUtd. vārtiem – 15.minūtē pēc Ksavi centrējuma Pedro Rodrigess sita mazliet garām vārtiem. Bet dažas minūtes vēlāk nedaudz neprecīzi no 18 metriem sita Vilja. 27.minūtē Barcelona savu pārsvaru tomēr izmantoja. Pēc lieliskas Ksavi piespēles Rodrigesam spāņu uzbrucējs sita vārtu apakšējā stūrī – 1:0.

Jau septiņas minūtes vēlāk pretēji cīņas gaitai mančestrieši panāca izlīdzinājumu. Tiesneši nefiksēja “aizmuguri” Gigsam, un pēc viņa saspēles ar Veinu Rūniju Anglijas izlases uzbrucējs sita precīzi – 1:1.

Neilgi līdz pārtraukumam laba iespēja vēlreiz izvirzīt vadībā savu komandu bija Barcelona, taču Mesi soda laukumā mazliet neaizsniedzās līdz Viljas piespēlei.

Ne mazāk aizraujoša cīņa turpinājās arī pēc pārtraukumam. 54.minūtē Edvins van der Sārs nenoreaģēja uz Lionela Mesi sitienu ārpus soda laukuma teritorijas, un Barcelona panāca 2:1. Spānijas klubs turpināja ofensīvu, un 69.minūtē pelnīti panāca divu vārtu pārsvaru. Ar lielisku tālsitienu vārtu augšējā stūrī bumbu trieca Dāvids Vilja – jau 3:1.

Atlikušajā laikā Mančestras komandai pie pretinieku vārtiem faktiski neizdevās izveidot nevienu vārtu gūšanas iespēju.

Līdz šim Barcelona un Manchester United futbolisti savā starpā bija tikušies desmit reizes – katra komanda bija izcīnījusi pa trim uzvarām, četras spēles beidzās neizšķirti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UEFA Čempionu līgas fināls

Barcelona – Manchester United 3:1 (1:1)
Vārti
: Rodrigess (27.), Mesi (54.), Vilja (69.) – Rūnijs (34.)
Brīdinājumi: Valdess, Alvess – Keriks, Valensija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi