Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Latvijas futbolisti nospēlē neizšķirti ar Šveices izlasi

Latvijas futbola valstsvienība 2010.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra 2.grupas spēlē trešdien Rīga nospēlēja neizšķirti 2:2 (0:1) ar Šveices izlasi, saglabājot izredzes kvalificēties PK finālturnīram.Latvijas valstsvienības pamatsastāvs atbilda prognozētajam: Vaņins, Kļava, Ivanovs, Gorkšs, Kačanovs, Rubins, Koļesņičenko, Astafjevs, Cauņa, Verpakovskis, Karlsons.

Jau pirmajā minūtē pēc slīpas piespēles gar vārtiem briesmās bija mājinieku vārti, taču izšķirošais sitiens palika neizdarīts. Šveicieši saglabāja teritoriālu pārsvaru, taču patiešām bīstamas situācijas pie Latvijas vārtiem neizveidoja. Latvijas futbolistiem laba izdevība radās puslaika vidū, kad Verpakovskis nespēja realizēt centrējumu tieši pret vārtiem, kā arī drīz pēc tam, kad pēc brīvsitiena izspēles uzdevumu augstumos bija šveiciešu vārtsargs Benaglio.Pirmais pulaiks jau tuvojās beigām, kad Šveices futbolisti izmantoja vienu no retajām izdevībām. Pēc vairākām straujām piespēlēm un centrējuma no kreisās puses vārtus guva Aleksandrs Frejs.

Otrā puslaika sākumā abu komandu aizsardzība dominēja pār uzbrukumu un vārtu gūšanas situāciju labu brīdi bija maz. Taču 62.minūtē ar negaidītu sitienu no gandrīz 20 metriem Cauņa pārsteidza Benaglio – 1:1.

Laukumā turpinājās līdzīga cīņa, ko desmit minūtes vēlāk pārtrauca Astafjeva precīzais raidījums ar galvu pēc tālas Cauņas piespēles soda laukumā. Diemžēl jau dažas minūtes vēlāk pēc soda sitiena izspēles Šveices futbolisti panāca savu – tikko laukumā uznākušais Erens Derdijoks panāca neizšķirtu.

Atlikušajā laikā iespējas panākt uzvaru bijām abām komandām, taču rezultāts palika neizšķirts, kas izdevīgs ir grupas līderiem šveiciešiem.

Trešdien notika vēl divas Eiropas zonas 2.grupas spēles. Izraēla ar 7:0 (4:0) sagrāva Luksemburgu, bet Moldovas un Grieķijas izlases nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:1), turklāt grieķi vārtus zaudēja pamatlaika pēdējā minūtē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

Pasaules kausa izcīņas kvalifikācija

Latvija – Šveice 2:2 (0:1)

Vārti: Cauņa (63.), Astafjevs (75.) - Frejs (43.), Derdijuks (80.)

Brīdinājumi: Ivanovs, Koļesņičenko, Astafjevs - Grihtings

Latvija: Vaņins, Kļava, Ivanovs, Gorkšs, Kačanovs, Rubins, Koļesņičenko (Rafaļskis, 86.), Astafjevs, Cauņa (Zirnis, 89.), Verpakovskis, Karlsons (Grebis, 85.).
Šveice: Benaglio, Lihtšteiners, fon Bergens, Grihtings, Fernandess (Derdijuks, 79.), Padalino (Jakins, 76.), Špīhers, Hugels, Barneta (Vonlantens, 76.), Frejs, N’Kufo.

Turnīra tabula:

Šveice 8 5 2 1 15-8 17
Grieķija 8 4 2 2 13-7 14
Latvija 8 4 2 2 13-8 14
Izraēla 8 3 3 2 17-9 12
Luksemburga 8 1 2 5 3-20 5
Moldova 8 0 3 5 3-12 3

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Smagums no pleciem ir nost

Pirmajās trīs pasaules čempionāta spēlēs ir izcīnītas uzvaras, un lielais spiediens, kas gūlās uz hokejistu pleciem, tagad ir aiz muguras, otrdien pēc uzvaras mačā ar Kazahstānu sarunā ar žurnālistiem...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi