Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LFF aicina visas kongresā iesaistītās personas veikt Covid-19 pārbaudes

Visas personas, kas 3.jūlijā Elektrum Olimpiskajā centrā apmeklēja Latvijas Futbola federācijas (LFF) kongresu, tiek lūgtas veikt Covid-19 pārbaudes, trešdien ziņo LFF.

LFF savā mājaslapā publicējusi paziņojumu, kurā teikts, ka pēc 3.jūlijā notikušā kongresa noskaidrojies, ka vienai personai, kura piedalījās pasākumā, ir konstatēta saslimšana ar Covid-19. Tāpēc drošības labad pārējie iesaistītie tiek aicināti veikt nepieciešamās pārbaudes.

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) veic epidemioloģisko izmeklēšanu saistībā ar LFF kongresu apmeklējušo Covid-19 slimnieku, aģentūru LETA informēja SPKC pārstāve Ilze Ārāja.

Pagaidām plašāku informāciju centrā nevarēja sniegt.

Lai arī LFF pieejamā informācija liecina, ka kongresa norises dienā attiecīgā persona nav izjutusi nekādus saslimšanas simptomus un ar tādiem saskārusies tikai vairākas dienas pēc kongresa, LFF drošības nolūkos operatīvi pieņēmusi vairākus lēmumus.

Tikmēr trešdienas vakarā sociālajā vietnē Facebook LFF kongresā uz valdes locekļa amatu kandidējušais Guntars Indriksons publicēja ierakstu, kurā vēstīja, ka ir inficējies ar Covid-19.

Amatpersona aprakstīja notikušā apstākļus, paziņojuma beigās norādot, ka jau jūtas labāk, taču tāpat vēlējies informēt sabiedrību.

Organizācija līdz tālākām norādēm savu darbu iespēju robežās organizēs attālināti, visus LFF darbiniekus - arī kongresa organizēšanā neiesaistītos - aicinot veikt Covid-19 analīzes. Tāpat tiks apzinātas visas LFF kongresā bijušās personas.

Šī iemesla dēļ 9.jūlijā paredzēta LFF valdes sēde notiks attālināti.

LFF jau ir ieguvusi Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) norādes un rekomendācijas. Pirmās no SPKC iegūtās rekomendācijas liecina par zemu saslimšanas risku kongresā iesaistītajām personām, tomēr tiek aicināts rūpīgi sekot līdzi savai pašsajūtai un izmantot iespēju veikt valsts apmaksātās pārbaudes.

Par tālākajām iespējamajām saistošajām darbībām LFF lems pēc plašākas informācijas iegūšanas un saziņas ar SPKC.

pievienota 3.-4. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi