Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

RFS liedz Riga futbolistiem priekšlaicīgi nodrošināt Latvijas čempionu titulu

Riga komanda Optibet Latvijas futbola virslīgā pēc uzvaras Tukumā 25.kārtas spēlē vēl priekšlaicīgi nenodrošināja Latvijas čempionu titulu, jo Rīgā pie uzvaras tika arī tās vienīgā konkurente uz titulu RFS.

Riga izbraukumā pārspēja debitanti Tukums 2000/TSS ar 2:0 (2:0).

Vārtus rīdziniekiem guva Herdi Prenga un Stefans Miloševičs.

Riga futbolisti trešo titulu pēc kārtas nodrošinātu, ja izcīnītu uzvaru Tukumā, bet RFS zaudētu punktus pret Metta komandu. Savukārt, ja RFS piedzīvotu zaudējumu, Riga vienībai pietiktu arī ar neizšķirtu. Ar savu uzdevumu rīdzinieki galā tika.

Spēle noritēja ar rīdzinieku teritoriālu pārsvaru, un 28.minūtē ar 11 metru soda sitienu Prenga atklāja rezultātu, sitot vārtu labajā pusē, kamēr vārtsargs Ivans Baturins lēca uz pretējo stūri.

37.minūtē kļūdījās Baturins, un Miloševičs no tuva attāluma spēcīgi raidīja bumbu niecīgā caurumā starp vārtsargu un tuvo vārtu stabu - 2:0.

Otrais puslaiks ritēja mierīgāk, kaut teritoriālais pārsvars joprojām bija Riga futbolistiem.

Riga virslīgā bija svinējusi septiņas uzvaras pēc kārtas un straujiem soļiem tuvojās trešā čempiona titula izcīnīšanai pēc kārtas. Tukumnieki tikai pirms mēneša svinēja savu pirmo panākumu virslīgā, bet pēdējos četros mačos bija tikuši pie trim panākumiem. No priekšpēdējās pozīcijas, kas ļautu par vietu virslīgā pacīnīties pārspēlēs, Jurģa Kalna vadītā vienība atpalika par trim punktiem jeb vienas uzvaras tiesu.

Sakrāto brīdinājumu dēļ tukumniekiem nevarēja palīdzēt Maksims Sidorovs un Jons Skinderis.

Abās iepriekšējās šīs sezonas savstarpējās spēlēs Riga katrā guva piecus vārtus, svinot pārliecinošas uzvaras ar 5:1 un 5:2. Pusi no desmit rīdzinieku vārtiem iesita Kulē Mbombo.

Mačā, kurš aizritēja vienlaicīgi, Metta Daugavas stadionā zaudēja RFS ar 0:3 (0:0), un šis iznākums vēl neļāva uzsākt uzvaras svinības Riga komandai.

Divus vārtus guva Tomāšs Šimkovičs, vienus - Tomislavs Šaričs.

20.minūtē no vārtsarga laukuma līnijas pāri mājinieku vārtiem sita Jānis Ikaunieks.

44.minūtē neveiksmīgi sitiens pa bumbu beidzās Rendijam Šibasam, kurš pie pretinieku soda laukuma trāpīja bumbai, ko vienlaicīgi centās spēlēt arī viesu futbolists. Pēc pailgas pauzes Šibass uz kreisās kājas atstāja laukumu un spēli turpināt nevarēja, vietā otrajā puslaikā nākot Matīsam Zēģelem, kurš gan pēc diviem zaudētiem vārtiem 25 minūtes pirms mača beigām tika nomainīts.

51.minūtē līdz šim reālākais vārtu gūšanas moments bija mājiniekiem, kad Iļja Korotkovs sita ar galvu. Vārtsargs Daņilo Kučers bija vietā.

54.minūtē vārtu stabs glāba jau mājiniekus, pēc Sedrika Kuadio sitiena tuvējā vārtu stūrī bumbai trāpot pa vārtu stabu, atsitoties pret vārtsarga Helmuta Saulīša muguru un pameta laukumu uz stūra sitienu.

57.minūtē mājinieku vārti tomēr tika iekaroti. Tā vietā, lai izsistu bumbu no sava soda laukuma, Emīls Birka izvēlējās nesaprotamu piespēli paralēli vārtu līnijai, RFS pārķēra bumbu un pēc Kuadio īsas atspēles bumbu vārtos raidīja Tomāšs Šimkovičs - 1:0 RFS labā.

64.minūtē Šimkovičs izcēlās vēlreiz. Pretuzbrukumā pēc Emersona Santanas reida pa laukuma kreiso pusi un piespēles soda laukumā Šimkovičs, bumbai pa ceļam skarot divus mājinieku futbolistus un mainot virzienu, iedzina bumbu vārtos.

68.minūtē Saulītis tika galā ar tālsitienu, bet pēc epizodei sekojušā stūra sitiena minūti vēlāk bija spiests kapitulēt trešoreiz. Viesi uzvarēja cīņu otrajā stāvā, bumba nokrita tieši uz kājas Šaričam, kurš panāca 3:0.

Nedaudz vairāk nekā stundas ceturksni līdz mača beigām nelaimīgi beidzās uzbrukumā skrienošā Kuadio sadursme ar Oskaru Vientiesu. Kuadio leca pāri Vientiesam, kurš centās kavēt RFS uzbrukumu, un ar celi trāpīja Metta futbolistam pa galvu, aizsūtot mājinieku nokdaunā. Vientiess no laukuma nokļuva tieši ātrās palīdzības mašīnā, laukumā vietā nākot Lūkasam Vapnem.

Mača kompensācijas laika, kas ilga septiņas minūtēs, trešajā minūtē Saulītis glāba komandu no ceturto vārtu zaudējuma, atvairīdams Leonel Strumijas sitienu.

Metta futbolisti virslīgā bija cietuši piecus zaudējumus pēc kārtas, bet viņu neuzvarēto spēļu sērija bija ievilkusies līdz desmit mačiem, iepriekšējo panākumu svinot pirms trim mēnešiem. Tukuma komandas pēdējo spēļu sniegums licis Metta vienībai kļūt bažīgai par priekšpēdējās pozīcijas noturēšanu, taču tukumniekiem sezonas pēdējā nogrieznī pretī stāsies sacensību vadošie klubi.

RFS virslīgā bija uzvarējusi trīs mačos pēc kārtas, bet pirms tam bija divi neizšķirti, kas pamatīgi iedragāja cerības uz titula izcīnīšanu.

Šosezon abās savstarpējās spēlēs bija uzvarējusi RFS - 1:0 un 5:1. Trīs no sešiem RFS vārtiem šajos mačos guvis Žiga Lipuščeks.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi