Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Zvaigznes brauks uz Rīgu

Pasaules kausa kvalifikācijā Latvijai ielozē Nīderlandi, Turciju un Norvēģiju.

Spēcīgā grupā 2022. gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijā ielozēta Latvijas valstsvienība, kas cīnīsies pret Nīderlandi, Turciju, Norvēģiju, Melnkalni un Gibraltāru. Visas desmit spēles paredzēts aizvadīt nākamā gada laikā, pirmajām no tām būtu jānotiek jau martā.

Par 13 vietām uz PK finālturnīru Katarā spēkosies 55 Eiropas valstu izlases. Pēc nesenākā FIFA reitinga komandas tika sadalītas sešos grozos. Latvija izvairījās no Eiropas futbola pagraba, nonākot piektajā grozā.

Nomināli spēcīgākā komanda Latvijas grupā būs 2010. gada PK vicečempione Nīderlande. Lai gan Mehāniskais apelsīns kopš 2014. gada piedzīvojis krīzi, nekvalificējoties diviem finālturnīriem pēc kārtas, tomēr izlase ir atpakaļ zirgā. Nīderlande pēdējos gados veikusi veiksmīgu paaudžu maiņu. Starp izlases līderiem ir viens no labākajiem aizsargiem pasaulē Virdžils van Deiks, kurš pārstāv Liverpool, Barcelona pussargs Frenkijs de Jongs, Turīnas Juventus aizsargs Matiss de Lihts un Lyon snaiperis Memfiss Depajs. Tā kā izlases līderi ir gados jauni, tad pilnu potenciālu Nīderlande vēl nav sasniegusi. Nīderlandieši Latvijā viesojās pirms pieciem gadiem, kad ar pilnīgi citu paaudzi uzvarēja 2:0, bet pirms tam Amsterdamā viņi latviešus sabradāja ar 6:0.

Rīgā atgriezīsies arī Turcijas valstsvienība, kuru Aleksandra Starkova vadītā komanda uzveica ceļā uz Euro 2004. Turkiem ir spēcīgs un sabalansēts sastāvs, tomēr bez izteiktas superzvaigznes. Uzmanība noteikti tiks pievērsta Milan soda sitienu speciālistam Hakanam Čalhanoglu. Tāpat kā Nīderlandei, arī Turcijas līderi ir gados jauni. 

Tikmēr gaidītākais spēlētājs Latvijā noteikti būs norvēģu brīnumbērns Ērlings Holanns. Vien 20 gadu vecais uzbrucējs un Norvēģijas izlases līderis ir kļuvis par vienu no labākajiem snaiperiem pasaulē. Holanns Dortmundes "Borussia" pievienojās 2020. gada janvārī un nepārtraukti demolē pretinieku aizsardzību. 32 spēlēs Borussia sastāvā viņš ir guvis 33 vārtus, kas ir ļoti iespaidīgs rādītājs. Latvijas aizsargiem būs smagi jānopūlas pret Holannu. 

Ar Melnkalni Latvijas izlase tikās oktobrī, kur viesos lietainos laikapstākļos neizšķirts 1:1. Izlases lielākā zvaigzne ir Madrides Atletico aizsargs Stefans Savičs. Tiesa, pārbaudes spēlēs Balkānu komanda nebija ne tuvu spēcīgākajā sastāvā. Nosacīti vājākā komanda grupā būs Gibraltārs, tomēr 2018. gadā Latvija viesos pundurvalsts izlasei piekāpās ar 0:1, kas Aleksandram Starkovam maksāja galvenā trenera amatu.

PK kvalifikācijas spēles tiks izspēlētas nākamā kalendārā gada laikā. Ceļazīmes uz Kataru saņems visas kvalifikācijas turnīra grupu pirmās vietas ieguvēji, bet otrās vietas un divas Nāciju līgas grupu uzvarētājas vēl par trīs atlikušajām biļetēm uz finālturnīru cīnīsies izslēgšanas spēlēs. Kvalifikācijas cikla pirmās trīs spēles norisināsies jau martā, bet pārējie mači septembra, oktobra un novembra logos.

Futbols. 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācija

A grupa: Portugāle, Serbija, Īrija, Luksemburga, Azerbaidžāna

B grupa: Spānija, Zviedrija, Grieķija, Gruzija, Kosova

C grupa: Itālija, Šveice, Ziemeļīrija, Bulgārija, Lietuva

D grupa: Francija, Ukraina, Somija, Bosnija un Hercogovina, Kazahstāna

E grupa: Beļģija, Velsa, Čehija, Baltkrievija, Igaunija

F grupa: Dānija, Austrija, Skotija, Izraēla, Fēru salas, Moldova

G grupa: Nīderlande, Turcija, Norvēģija, Melnkalne, Latvija, Gibraltārs

H grupa: Horvātija, Slovākija, Krievija, Slovēnija, Kipra, Malta

I grupa: Anglija, Polija, Ungārija, Albānija, Andora, Sanmarīno

J grupa: Vācija, Rumānija, Islande, Ziemeļmaķedonija, Armēnija, Lihtenšteina

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi