Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bļugera pārstāvētais Penguins NHL sezonu atsāk ar zaudējumu pagarinājumā

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Pitsburgas Penguins pirmajā sezonas atsākšanas spēlē, kas vienlaicīgi bija arī izslēgšanas dueļa pirmā spēle, pagarinājumā piekāpās Monreālas Canadiens.

Pitsburgas "Penguins" zaudēja Monreālas "Canadiens" pagarinājumā ar 2:3 (0:1, 2:1, 0:0, 0:1).

Bļugers laukumā pavadīja 17 minūtes un 47 sekundes, no kurām viņš vairākumā laukumā pavadīja 44 sekundes, bet mazākumā - divas minūtes un 45 sekundes. Viņš ar divreiz meta pa vārtiem, sakrāja +/- koeficientu mīnus divi, kā arī kā arī uzvarēja trešdaļu no iemetieniem kuros piedalījās.

Jesperi Kotkaniemi spēles 12.minūtē un Niks Suzuki mača 27.minūtē izvirzīja Monreālas hokejistus vadībā, taču "Penguins" spēja atspēlēties.

30.minūtē vārtus guva Sidnijs Krosbijs, bet izlīdzinājumu 33.minūtē panāca Braiens Rasts.

"Penguins" trešajā periodā neizmantoja lielo vairākumu minūtes un 32 sekunžu garumā pēc pārkāpumu pret Krosbiju.

"Pingvīnu" uzbrucējs Konors Šīrijs nerealizēja soda metienu, kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas 183 sekundes, bet ar to pašu pretinieku komandā pagarinājuma septītajā minūtē atbildēja arī Žonatans Druāns.

Tā bija otrā reize, kad NHL pēcsezonas spēlē tika izdarīti divi soda metieni. 1923.gada 29.martā bija trīs, kad divreiz neiemeta Otavas "Senators" un vienreiz - Edmontonas "Eskimos" spēlētāji. Stenlija kausa fināla pirmajā spēlē Otavas vienība pagarinājumā uzvarēja ar 2:1.

Spēles pamatlaikā rezultāts vairs nemainījās, un nācās aizvadīt pagarinājumu, kurā pēc spēlētām 13 minūtēm  un 57 sekundēm uzvaras vārtus iemeta "Canadiens" hokejists Džefs Petrijs, panākot uzvaru ar 3:2. Viņš tika pie ripas labajā iemetiena aplī un ar plaukstas metienu pārspēja vārtsargu

Uzvarētāju vārtos Keirijs Praiss tika galā ar 39 "pingvīnu" metieniem, bet pretējos vārtos Mets Murejs ķēra 32 pretinieku mestās ripas.

Šī pāra otrā cīņa sērijā līdz trim uzvarām notiks pirmdien.

Izslēgšanas spēļu sērijas līdz trim uzvarām NHL nav piedzīvojusi kopš 1986.gada. No 1980. līdz 1986.gadam tādas līgā notika Stenlija kausa pirmajā kārtā. Komanda, kas svinēja uzvaru pirmajā spēlē, 49 reizēs no 56 jeb 87,5% gadījumu iekļuva nākamajā kārtā.

Svētdien ar Toronto "Maple Leafs" spēlēs divu Latvijas vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets".

24 komandu turnīrs notiek divās Kanādas pilsētās - Edmontonā un Toronto.

Komandas 26.jūlijā devās uz Edmontonu un Toronto, kur kvalifikācijas kārta, kam jānoskaidro Stenlija kausa izslēgšanas spēļu dalībnieki, sākās 1.augustā.

Jau iepriekš klubu īpašnieki un spēlētāji vienojās arī par 24 komandu izslēgšanas spēļu formātu. Tas paredz "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīt sērijas līdz trim uzvarām, pēc tam pārejot uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

Līga un spēlētāju arodbiedrība arī vienojušās, ka izslēgšanas spēles nenotiks tradicionālajā spēļu režģī, kad katra komanda zina, ar kura pāra uzvarētāju aizvadīs nākamās kārtas mačus, bet komandas pēc katras kārtas tiks izsētas no jauna.

Austrumu konferencē sezonu turpina Bostonas "Bruins", Tampabejas "Lightning", Vašingtonas "Capitals", Filadelfijas "Flyers", Pitsburgas "Penguins", Karolīnas "Hurricanes", Ņujorkas "Islanders", Ņujorkas "Rangers", Toronto "Maple Leafs", Kolumbusas "Blue Jackets", Floridas "Panthers" un Monreālas "Canadiens".

Rietumu konferencē sezonu turpina Sentluisas "Blues", Vegasas "Golden Knights", Kolorādo "Avalanche", Dalasas "Stars", Edmontonas "Oilers", Nešvilas "Predators", Vankūveras "Canucks", Kalgarī "Flames", Vinipegas "Jets", Minesotas "Wild", Čikāgas "Blackhawks" un Arizonas "Coyotes".

Austrumu konferencē par izsētajām vietām cīnās "Bruins", "Lightning", "Capitals" un "Flyers", bet kvalifikācijas turnīrā ar astoņām komandām tiksies šādi pāri: "Penguins" pret "Canadiens", "Hurricanes" pret "Rangers", "Islanders" pret "Panthers" un "Blue Jackets" pret "Maple Leafs".

Rietumu konferencē par izsētajām vietām cīnās "Blues", "Golden Knights", "Avalanche" un "Stars", bet kvalifikācijas turnīru ar astoņām komandām tiksies šādi pāri: "Oilers" pret "Blackhawks", "Predators" pret "Coyotes", "Canucks" pret "Wild" un "Flames" pret "Jets".

NHL komandu apcirkņos šajā sezonā ir pieci Latvijas hokejisti: vārtsargi Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks (Kolumbusas "Blue Jackets"), kā arī uzbrucēji Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins"), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres") un Rūdolfs Balcers (Otavas "Senators"). Girgensonam un Balceram NHL sezona jau ir beigusies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi