Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bļugers atkal rezultatīvs, Kivlenieks nomaina Merzļikinu

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers otrdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē un sekmēja Pitsburgas Penguins komandas uzvaru.

"Penguins" mājās ar 5:2 (2:0, 3:2, 0:0) pārspēja Toronto "Maple Leafs", svinot trešo uzvaru pēc kārtas.

Bļugers vārtus guva trešā perioda 13.minūtē, kad "Maple Leafs" vārtsargs Frederiks Andersens kļūdījās aiz sava cietokšņa un radīja pamatīgu haosu. Braiens Rasts viņam atņēma ripu, piespēlēja tālāk Sidnijam Krosbijam, kurš savukārt asistēja Bļugeram uz vārtu priekšu. Latvijas hokejists no tuvas distances raidīja ripu mērķī un panāca 5:0.

 

Krosbijs maču noslēdza ar vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, Rastam bija 1+3, bet vēl ar precīziem metieniem atzīmējās Džeisons Zakers un Entonijs Endželo. Viesiem vārtus guva Ostons Metjūss un Kails Klifords.

Bļugers laukumā pavadīja 17 minūtes un 41 sekundi, no tām trīs minūtes un 57 sekundes mazākumā. Viņš vienu reizi meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, pārtvēra vienu piespēli, uzvarēja tikai vienā no 12 iemetieniem un dueli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Uzbrucējs šosezon 58 spēlēs izcēlies ar deviņiem vārtu guvumiem un 13 rezultatīvām piespēlēm, kā arī lietderības koeficientu +7. Hokejists pie punktiem ticis trīs spēlēs pēc kārtas un piecos no pēdējiem septiņiem mačiem.

Turpretī sesto zaudējumu pēc kārtas cieta vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets", kas viesos ar 1:5 (0:2, 1:1, 0:2) atzina Filadelfijas "Flyers" pārākumu. 

Merzļikins trešā perioda ceturtajā minūtē pēc ceturtajiem ielaistajiem vārtiem tika nomainīts, dueli noslēdzot ar astoņiem atvairītiem metieniem no 12. Viņa vietā stājās Kivlenieks, kurš 16 minūtēs un 20 sekundēs neitralizēja divas no trim ripām.

"Flyers" komandā ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Treviss Konečnijs.

Merzļikins šajā sezonā laukumā bijis 29 spēlēs, kurās vidēji ielaidis 2,29 ripas un atvairījis 92,4% metienu, bet Kivlenieks četrās cīņās ielaidis 2,41 ripu un ticis galā ar 90,7% metienu.

Tāpat zaudējumu cieta uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas izbraukumā ar 4:7 (2:4, 2:1, 0:2) piekāpās Otavas "Senators", kas joprojām no Amerikas Hokeja līgas (AHL) nav atsaukusi Rūdolfu Balceru.

"Sabres" rindās ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās aizsargs Brendons Montūrs, bet uzvarētājiem pa diviem vārtiem bija Artjomam Aņisimovam un Žonam Gabrielam Pežo, kura kontā arī divas rezultatīvas piespēles.

Girgensons nospēlēja desmit minūtes un 15 sekundes, kuru laikā pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Girgenons šajā sezonā piedalījies 60 spēlēs, kurās guvis desmit vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderību -1.

Visas Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas cīnās Austrumu konferencē. "Penguins" ar 80 punktiem 58 spēlēs ir trešajā vietā, "Blue Jackets" ar 72 punktiem 61 duelī ir astotā un pametusi "play-off" zonu, "Sabres" ar 62 punktiem 60 mačos ir 12., bet "Senators" ar 53 punktiem 60 cīņās ieņem 15.pozīciju, apsteidzot tikai Detroitas "Red Wings".

Nākamajās spēlēs "Blue Jackets" un "Penguins" ceturtdien tiksies ar savām šodienas pretiniecēm, tikai jau citā laukumā, bet "Sabres" sestdien viesosies Pitsburgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi