Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nav zināms, kurš sargās Kolumbusas vārtus pēc sezonas atsākšanas

Nacionālās hokeja līgas kluba Kolumbusas Blue Jackets vārtsargi Elvis Merzļikins un Jonass Korpisalo treniņnometnē cīnīsies par tiesībām sargāt vārtus pēc sezonas atsākšanas, tiek ziņots kluba tīmekļa vietnē.

Vienības galvenais treneris Džons Tortorella saka, ka nezina, vai kurš no abiem vārtsargiem stāsies Kolumbusas Blue Jackets vārtos, kad Stenlija kausa kvalifikācijas turnīrā tiks sākta sērija pret Toronto Maple Leafs.

"Mums nav ne jausmas, kurš būs mūsu vārtsargs, kad sāksim spēlēt (2.augustā)," pirmdien treniņnometnes sākumā sacīja Blue Jackets treneris. "Es domāju, ka viņi pieņems šo lēmumu mūsu vietā. Tūlīt piebildīšu, ka abi ir pelnījuši iespēju ar tādu spēli kā šogad."

Korpisalo bilance sezonas pārtraukšanas brīdī bija 19-12-5 ar 2,60 vidēji mačā ielaistiem vārtiem un 91,1% atvairītu metienu, kā arī divām "sausām" spēlēm 37 mačos (35 - spēli uzsākot). Viņš pirmo reizi tika iekļauts NHL Visu zvaigžņu spēles dalībnieku sastāvā, taču nespēja tajā piedalīties, kad 29.decembrī guva ceļgala traumu, kuras dēļ viņš izlaida astoņas nedēļas.

Korpisalo gūstot savainojumu, Merzļikins uzsāka 21 no Kolumbusas nākamajām 24 spēlēm un sasniedza bilanci 12-5-4 ar vidēji mačā ielaistiem 1,97 vārtiem un 93,5% atvairītu metienu. Viņš pabeidza regulāro sezonu otrajā vietā vidēji mačā ielaistajos vārtos (2,35) un trešajā vietā - atvairītajos metienos (92,3%) starp debitantiem, kuriem bija vismaz piecas spēles. Latvijas vārtsargs ar Marku Andrē Flerī no Vegasas Golden Knights un Tūku Rasku no Bostonas Bruins dalīja arī otro vietu visu NHL vārtsargu vidū "sausajās" spēlēs (piecas).

Ne Korpisalo, ne Merzļikins NHL pēcsezonas spēlēs vēl nav piedalījušies. Agrāk Blue Jackets paļāvās uz Sergeju Bobrovski, kurš kā brīvais aģents komandu atstāja starpsezonā un parakstīja līgumu ar Floridas Panthers.

"Tas būs nedaudz savādāk, bet es domāju, ka tā ir veselīga konkurence starp viņiem," sacīja "Blue Jackets" aizsargs Deivids Savārs. "Es domāju, ka mēs jūtamies droši ar abiem vārtsargiem vārtos. Un mēs esam ar prieku vērojam sacensību par pirmā vārtsarga vietu."

NHL valde un līgas spēlētāju arodbiedrība (NHLPA) piektdien parakstīja vienošanos, kas paver ceļu koronavīrusa pandēmijas ietekmētās sezonas atsākšanai 1.augustā. NHL atgriešanās spēlē plāna trešajā fāzē pirmdien tika atklātas klubu treniņnometnes, kurām sekos 24 komandu turnīrs divās Kanādas pilsētās - Edmontonā un Toronto.

Komandas 26.jūlijā dosies uz Edmontonu un Toronto, kur kvalifikācijas kārta, kam jānoskaidro Stenlija kausa izslēgšanas spēļu dalībnieki, sāksies 1.augustā.

Jau iepriekš klubu īpašnieki un spēlētāji vienojās arī par 24 komandu izslēgšanas spēļu formātu. Tas paredz "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīt sērijas līdz trim uzvarām, pēc tam pārejot uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

Līga un spēlētāju arodbiedrība arī vienojās, ka izslēgšanas spēles nenotiks tradicionālajā spēļu režģī, kad katra komanda zina, ar kura pāra uzvarētāju aizvadīs nākamās kārtas mačus, bet komandas pēc katras kārtas tiks izsētas no jauna.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi