Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

(Papildināta 23:37) - ASV papildlaikā uzveic Kanādu, mājinieki zviedri sakauj čehus

Otro uzvaru pasaules hokeja čempionātā sestdien izcīnīja ASV izlase, kas sīvā cīņā spēles papildlaikā ar 5:4 pārspēja kaimiņus kanādiešus. Uzvaras vārtus 62.minūtē guva aizsargs Džeks Džonsons, kuram tā bija jau otrā iemestā ripa šajā spēlē. Tikmēr Zviedrijas izlase ar 4:1 pārliecinoši apspēlēja Čehiju, arī tiekot pie otrās uzvaras čempionātā.

Džims Sleiters amerikāņus vadībā izvirzīja jau spēles 2.minūtē, bet pēc dažām minūtēm kanādiešiem Džons Tavaress panāca neizšķirtu. Arī otrajā periodā komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, pirms 3.trešdaļas rezultāts 2:2. ASV hokejisti pamatlaika pēdējās 20 minūtēs vadībā bija pat divas reizes, bet kanādieši atspēlējās. Dankans Kīts 99 sekundes pirms pamatlaika noslēguma Kanādai panāca 4:4. ASV savu panāca papildlaikā, kad jau 2.minūtē Džeks Džonsons guva uzvaras vārtus - 5:4. Piektdien ASV čempionātu sāka ar sagrāvi pret Franciju (7:2), bet Kanāda ne bez pūlēm ar 3:2 uzveica slovākus.

Zviedrija guva pie vieniem vārtiem gan pirmā, gan otrā perioda pašā sākumā, izvirzoties vadībā ar 2:0. Čehiem vienu ripu 3.perioda sākumā atguva aizvadītās sezonas KHL spīdeklis Habarovskas Amur komandā - Jakubs Petružaleks, bet spēles 51.minūtē Zviedrija atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Mača beigās Čehija noņēma vārtsargu cerībā ko glābt, bet saņēma ceturto ripu savos jau tukšajos vārtos - 1:4. Zviedrijas izlasē vieni vārti un rezultatīva piespēle Džoela Lundkvista un Niklasa Pēršona rēķinā, bet pa divām piespēlēm NHL zvaigznēm Henrikam Zeterbergam un Lui Eriksonam. Līdz ar šo panākumu zviedri izvirzījušies S apakšgrupas vadībā ar divos mačos nopelnītiem sešiem punktiem.

Tikmēr pārliecinošu uzvaru savā pirmajā pasaules čempionāta spēlē sestdien izcīnīja Šveices hokeja izlase, kas ar rezultātu 5:1 pārspēja Kazahstānas valstsvienību.

Pirmajā trešdaļā Šveice izvirzījās vadībā ar 2:0, bet mača 22.minūtē Kazahstānas komanda vienus vārtus atguva. Tomēr cīņas turpinājumā ar precīziem metieniem izcēlās tikai Šveices hokejisti, izcīnot vieglu uzvaru.

Šajā mačā uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Ivo Rūtemans un Marks Štraits, bet reizi precīzi meta Felisjens Dibuā.

Savukārt Kazahstānas izlases rindās goda vārtus guva Romāns Savčenko. Jāizceļ, ka metienu attiecība šajā mačā bija 48:20 Šveices valstsvienības labā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pasaules hokeja čempionāts.

S grupa
1.Zviedrija, 6 punkti (2 spēlēs)
2.Krievija 3(1)
3.Vācija 3(1)
4.Čehija 3(2)
5.Norvēģija 0(1)
6.Dānija 0(1)
7.Latvija 0(1)

8.Itālija 0(1)

H grupa
1.ASV 5 (2)
2.Kanāda 4(2)
3.Šveice 3(1)
4.Somija 3(1)
5.Slovākija 0(1)
6.Baltkrievija 0(1)
7.Kazahstāna 0(1)
8.Francija 0(1)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi