Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

papildināta - Rīgas Dinamo spēles turpmāk nebūs skatāmas nacionālajā apraidē

Visas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) hokeja kluba Rīgas Dinamo mājas spēles nākamajās sezonās tiešraidē pārraidīs kanāls TV6, kas ir pieejams vismaz 85% Latvijas iedzīvotāju visos Latvijas televīziju operatoru piedāvājumos, informēja mediju grupas ModernTimesgroup (MTG) sabiedrisko attiecību koordinatore Marta Zandersone.

Savukārt Rīgas Dinamo izbraukuma spēles būs skatāmas tiešraidē Viasat Sport Baltic vai kanālā TV6. Tiesa, TV6 kanālā būs vērojama tikai daļa no izbraukuma mačiem. Kā savā tvitera kontā pavēstīja VSB, uzņēmums strādā pie tehnoloģiskiem risinājumiem, lai skatītājiem nodrošinātu Rīgas Dinamo spēles arī internetā.

Pēc Zandersones teiktā, Dinamo spēles Latvijas Televīzijā (LTV) vairs nebūs redzams. Arī LTV ģenerāldirektors Edgars Kots sacīja, ka LTV vairs netranslēs KHL spēles, ja nu vienīgi MTG šīs tiesības zaudēs. Vienlaikus viņš norādīja, ka sarunās par KHL spēļu translāciju visu izšķir finansiālais piedāvājums.

Kā informēja Zandersone, MTG ietilpstošais Viasat Broadcasting pagarinājis un paplašinājis ekskluzīvās translāciju tiesības Kontinentālai Hokeja Līgai (KHL) Baltijas valstīs - pagarināts līgums ar KHL par TV un interneta tiesību iegādi Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, kā arī iegādātas ekskluzīvas translāciju tiesības Latvijā uz nākamajām trijām sezonām - 2012/2013, 2013/2014, 2014/2015. Vienošanās ir panākta ar KHL mārketinga nodaļu, ar tās aģentūras UFA Sports starpniecību.

Viasat Broadcasting lielākajā sporta kanālā Viasat Sport Baltic skatītājiem visās Baltijas valstīs piedāvās sekot vairāk nekā 180 KHL spēlēm ik sezonu. Šo spēļu sarakstā ietilpst KHL regulārā sezona, play-off spēles un finālsērija, kas tiks nodrošinātas Latvijā ar komentāriem latviešu valodā. Tāpat būs iespēja vērot Visu zvaigžņu spēli un citus KHL klubus, kuros piedalās Latvijas hokejisti - kā Kazaņas Ak Bars ar Lauri Dārziņu, Jaroslavļas Lokomativ ar Miķeli Rēdlihu, Omskas Avangard ar Georgiju Pujacu, Maskavas CSKA ar Jāni Spruktu un citus klubus.

Viasat un KHL vienošanās paredz, ka spēļu skaits, kas tiks pārraidītas sezonas laikā latviešu valodā, pieaugs vismaz par 50%. "Viasat" KHL spēļu translācijas tiesības pieder kopš 2009.gada.

"Šis ir vēl viens milzīgs Viasat solis attīstībai Baltijas valstīs, kad tiek pagarinātas un paplašinātas translācijas tiesības tik iecienītajam sportam. Vienmēr esam tiekušies sniegt saviem skatītājiem labākos sporta notikumus, un hokejs ir neticami populārs visās Baltijas valstīs, bet KHL ir stiprākā Eiropas līga. Latvijas klubs Rīgas Dinamo ir augstas raudzes sporta komanda, kura rezultātus ir sasniegusi ar nemainīgi spēcīgo sniegumu līgā," paudis MTG vadītājs Baltijas valstīs Kaspars Ozoliņš.

Natālija Čaikovskaja, KHL mārketinga TV projektu nodaļas vadītāja, izteikusies, ka "mūsu sadarbības trijos gados Viasat Broadcasting sevi pierādījis kā īstus profesionāļus un stabilus partnerus. Abi kanāli TV6 un Viasat Sport Baltic aprīkoti ar jaunākajām tehnoloģijām un viņiem ir skaidra vīzija, "kādam ir jābūt hokejam".

Viņa arī norādījusi, ka abi kanāli var lepoties ar talantīgu komentētāju komandu, tādējādi viņi pārsniedz prasības un vajadzības, kādas ir izvirzījis KHL attiecībā uz kvalitāti un satura pārraidīšanu.

"Jaunā vienošanās paredz, ka KHL spēļu skaits Baltijas valstīs dubultosies. Tam vajadzētu būt lielam dzinulim, lai augtu popularitāte gan KHL, gan hokeja nozarei visā reģionā. Neskatoties uz spēļu pārraidīšanas nodrošināšanu, mūsu sadarbības partneri plāno izmantot dažādus reklamēšanas instrumentus, lai stiprinātu Rīgas Dinamo tēlu, kluba spēles un KLH kopumā," paudusi Čaikovskaja.

Zandersone norādīja, ka MTG kanāliem Baltijas valstīs ir ekskluzīvas translāciju tiesības un tādēļ var skatītājiem piedāvāt tādus sporta notikumus kā Pasaules čempionātu hokejā, ir iegūtas pirmās izvēles tiesības nacionālās apraides kanālam un ekskluzīvas tiesības maksas kanāliem 2014.gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos. MTG skatītājiem ļauj baudīt UEFA Čempionu līgu, Anglijas Premjerlīgu futbolā, Formulu 1, FIBA Eiropas un Pasaules čempionātus basketbolā, Turkish Airlines Eirolīgu basketbolā, ATP Tenisa 500 un 1000 turnīrus, 2016.gada Vasaras Olimpiskās spēles un daudzus citus ievērojamus sporta notikumus.

Kā ziņots, līdz šim KHL spēles Latvijā translēja Latvijas televīzijas (LTV) 7.kanāls un par iespēju translēt KHL spēles sarunas ar līgu ritēja gan ar LTV, gan ar MTG.

Pirmajās četrās KHL sezonās Rīgas Dinamo spēles translēja gandrīz tikai Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā. LTV ģenerāldirektors Edgars Kots informēja, ka LTV vairs netranslēs KHL spēles, ja nu vienīgi MTG šīs tiesības zaudēs. Vienlaikus viņš norādīja, ka sarunās par KHL spēļu translāciju visu izšķir finansiālais piedāvājums.

Kots uzsvēra, ka joprojām neatrisinātais sabiedriskās televīzijas pilnvērtīgas finansēšanas jautājums un politiskā labvēlība vienai komerciālajai raidorganizācijai, proti, MTG, kuras interesēs pašreiz Saeimā tiek gatavoti likuma grozījumi abonementa maksas ieviešanai, vājina sabiedriskā medija konkurētspēju.

"Pēc MTG paziņojuma par Rīgas Dinamo spēlēm TV6 un Viasat Sport Baltic tiek atņemtas Rīgas Dinamo spēļu translācijas tiem skatītājiem, kuriem nav pieejami šie kanāli. LTV7 turpinās savu ierobežoto finanšu iespējās visiem Latvijas iedzīvotājiem bez maksas piedāvāt dažādas sporta pārraides, tai skaitā hokeja translācijas, uz kurām mums būs tiesības," teica LTV ģenerāldirektors.

KHL tika izveidota 2008.gadā, tā tiek uzskatīta par stiprāko hokeja līgu Eiropā, kurā piedalās ne vien komandas no Krievijas, NVS valstīm un Latvijas, bet arī Čehijas un Slovākijas.

KHL spēles arī šogad, kā ierasts, sāksies septembrī un ilgs līdz nākamā gada aprīlim. Rīgas Dinamo sezonu sāks 6.septembrī izbraukumā pret Prāgas Ļev, bet pirmā mājas spēle Rīgā notiks 13.septembrī pret Novosibirskas Sibirj komandu.

Ziņa papildināta ar LTV ģenerāldirektora E.Kota teikto!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi