Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

PČ hokejā: Somija pieveic Austriju un kā pirmā kvalificējas ceturtdaļfinālam

Divus vārtus vairākumā pasaules hokeja čempionāta spēlē sestdien ielaida Somijas valstsvienība, tomēr Helsinku apakšgrupas spēlē ar rezultātu 7:2 (2:0, 1:0, 4:2) pieveica Austriju. Ar panākumu Somija kļuva par pirmo komandu, kas oficiāli kvalificējusies pasaules čempionāta ceturtdaļfinālam.Šajā mačā pēc divām spēlētām trešdaļām Somija atradās vadībā ar 3:0, turklāt tās izskaņā noraidījumu uz 5+20 minūtēm nopelnīja austriešu hokejists Daniels Velzers un likās, ka cīņas liktenis jau izšķirts.

Tomēr fantastiski Austrija nospēlēja trešās trešdaļas sākumā, kad lielā mazākuma laikā divās minūtēs pamanījās gūt divus vārtus, precīzi metot Robertam Lukasam un Rafaelam Herburgeram. Austrija samazināja deficītu līdz 2:3 un Somijai nācās ņemt pusminūtes pārtraukumu, tomēr šāds notikumu pavērsiens bija mājiniekus saniknojis - atlikušajā laikā viņi guva vēl četrus vārtus, tiekot pie pārliecinoša panākuma.Uzvarētājiem divus vārtus guva Veli-Mari Savinainens, bet pa reizei precīzi bija Anti Pilstrēms, Petri Kontiola, Lauri Korpikoski, Niklass Hagmans un Jarno Koskiranta.Kā ziņots, vēl pirms tam sestdien Helsinku apakšgrupas mačā ASV izlase ar rezultātu 4:2 (2:0, 0:1, 2:1) pārspēja Franciju.Pirmos divus vārtus mačā guva amerikāņi Stīvens Džionta un Bobijs Batlers, tomēr otrajā trešdaļā Kevinam Ekvefvilam izdevās rezultāta starpību samazināt līdz minimumam. Tomēr amerikāņi izvairījās no nepatīkamiem pārsteigumiem - pēc Pola Ščasnija un Deivida Mosa vārtu guvumiem jau panāca 4:1Pamatlaika beigās vienus vārtus Francijai atguva Joriks Trejē, bet ar to bija par maz, lai pretendētu uz panākumu.Noslēdzošajā sestdienas Helsinku apakšgrupas spēlē sestdien Latviju sagaidīs duelis ar Vāciju.

Piekto uzvaru piecās pasaules hokeja čempionāta Stokholmas spēlēs sestdien S grupas mačā izcīnīja Šveices izlase, kas ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) pieveica Dāniju.

Šajā mačā uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Luka Kunti, Raiens Gārdners, Reto Zuri un Nino Nīdereiters.

Savukārt Dānijas rindās ar goda vārtiem savā pirmajā cīņā pasaules čempionātā izcēlās Niklass Jensens, kura pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vankūveras "Canucks" šonedēļ izstājās no Stenlija kausa izcīņas.

Uzvaru pasaules hokeja čempionāta Stokholmas apakšgrupas spēlē sestdien izcīnīja arī vietējā Zviedrijas izlase, kas ar rezultātu 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) "sausā" pieveica sacensību pastarīti Slovēniju.

Kaut metienu attiecībā Zviedrija bija gandrīz divreiz pārāka (40:21), visas cīņas gaitā mājinieki spēja gūt vien divus vārtus, izceļoties Gābrielam Landeskogam un Frēdrikam Petešonam.

Savukārt visus metienus atvairīja zviedru vārtsargs Jūnass Enrots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi