Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

PČ statistika: Latvijai teicams mazākums, bet vāja metienu realizācija

 Latvijas hokeja izlase pašlaik ir trešā labākā komanda mazākumā pasaules čempionātā, kurā katra no komandām aizvadījusi pa trim spēlēm.

Trijās spēlēs, kurās Latvija cietusi trīs zaudējumus, tā vārtus ielaidusi divos no 13 mazākumiem. Latvijas izlasei mazākumus izturēt ir ļoti svarīgi, jo tā ar 49 soda minūtēm pašlaik ir trešā rupjākā vienība turnīrā.

Mazākumā labāk spēlē vienīgi Somija un Kanāda, kas abas kapitulējušas pa reizei.

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pašlaik Latvijas hokejistu nav - pa trim punktiem nopelnījuši Miķelis Rēdlihs un Andris Džeriņš, bet otrais no viņiem ar trim rezultatīvām piespēlēm ir astotais labākais piespēlētājs turnīrā.

Turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pirmās divas vietas ieņem somi - talantīgais Patriks Laine guvis četrus vārtus un izpildījis divas rezultatīvas piespēles, bet Mikaels Granlunds izcēlies ar diviem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr pa pieciem rezultativitātes punktiem savākuši kanādieši Deriks Brasārs un Mets Dušeins, kā arī Kazahstānas izlases naturalizētais Naidžels Douss un krievs Vadims Šipačovs.

Māris Bičevskis uzvarējis 57,14% iemetienu, kas viņam dod 20.vietu turnīrā, bet Ronalds Ķēniņš ir viens no trim turnīra rupjākajiem hokejistiem, kas nopelnījuši pa 25 soda minūtēm.

Tikmēr Elvis Merzļikins šajā turnīrā atvairījis 92,6% metienu, kas viņam dod ceturto vietu starp labākajiem vārtsargiem.

Latvijas izlase pašlaik ir sliktākā metienu realizētāja spēlē - tā iemetusi vien 5,48% metienu, kamēr labākā šajā rādītājā ar realizētiem 18,92% metienu ir Somija.

Latvijas izlases mačus vērojuši vidēji 6503 skatītāji, un tas ir ceturtais augstākais rādītājs turnīrā.

Latvijas izlase šo čempionātu sākusi atzīstami, trīs mačos pret spēcīgiem pretiniekiem gūstot divus punktus. Turnīra pirmajā mačā ar 1:2 papildlaikā tika piedzīvota neveiksme pret Zviedriju, bet pēc tam ar 3:4 pēcspēles metienos nācās piekāpties arī Čehijai. Savukārt pirmdien Latvija ar 0:4 kapitulēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās mājinieces Krievijas priekšā.

Nākamajā mačā trešdien plkst.16.15 Latvijas izlase tiksies ar Šveici. Pēc tam piektdien un sestdien tiks samēroti spēki ar Dāniju un Kazahstānu, bet grupu turnīra noslēgumā nākamajā otrdienā Latvija spēlēs pret Norvēģiju.

A apakšgrupā līdere ar trīs spēlēs iegūtiem astoņiem punktiem ir Čehija, bet tai ar sešiem punktiem seko Krievija. Tālāk ar pieciem punktiem seko Zviedrija un Norvēģija, kamēr pa četriem punktiem iekrājušas Šveice un Dānija. Tikmēr astoņu komandu tabulu ar diviem punktiem noslēdz Kazahstāna un Latvija.

Savukārt B apakšgrupā pēc trim spēļu kārtām līderes ar maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem ir Kanāda un Somija, bet pie sešiem punktiem tikusi Slovākija. Ceturtajā vietā ar pieciem punktiem ir Francija, kamēr piektā ir Vācija ar četriem punktiem. Uz sesto pozīciju nokritusi ASV, kam ir trīs punkti, bet bez punktiem pašlaik cīnās Ungārija un Baltkrievija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas izlasēm apakšgrupas sacensībās garantē pa septiņām spēlēm. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 17.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām. Jau pašlaik ir skaidrs, ka augstāko divīziju pametīs A apakšgrupas vājākā komanda un tās vietā nāks Slovēnija, bet no B apakšgrupas nevar izkrist Vācija un Francija, kas pasaules čempionātu uzņems nākamajā gadā. Ja B grupā pēdējā vietā nepaliks Vācija vai Francija, vietu nākamās sezonas augstākās divīzijas turnīrā nodrošinās arī Itālija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi