Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Sanhosē Sharks pirmo reizi kluba vēsturē sasniedz Stenlija kausa finālu

Kā pirmie trešdien Stenlija kausa finālu sasniedza Sanhosē Sharks hokejisti, kuri to paveikuši pirmo reizi kluba 25 gadus ilgajā vēsturē. NHL Rietumu finālsērijas sestajā spēlē Sharks savā laukumā ar 5:2 (1:0, 1:0, 3:2) pārspēja Sentluisas Blues, bet visā sērijā triumfēja ar 4-2.

Haizivju kapteinis Džo Pavelskis jau spēles 4.minūtē vadībā izvirzīja mājiniekus, bet otrā un trešā perioda sākumā vēl divas ripas pievienoja Džoels Vords. Kad piecas minūtes vēlāk Jūnass Donskojs panāca jau 4:0 laukuma saimnieku labā, fināla liktenis praktiski bija izšķirts. Atlikušajā laikā cerības Blues vēl deva Vladimira Tarasenko īsā brīdī gūtie divi vārti, tomēr 20 sekundes pirms spēles beigām Logan Kutūrs ar metienu jau tukšajos Blues vārtos pielika punktu - 5:2. 

Gluži kā iepriekšējās spēlēs, arī šoreiz lielisks Sharks vārtos bija Martins Džonss, kurš tika galā ar 23 viesu raidījumiem, bet Logans Kutūrs iekrāja trīs (1+2) punktus. Viņš kopā ar Pavelski dala Stenlija kausa izcīņas rezultatīvākā spēlētāja godu - abiem pa 21 punktam.

Stenlija kausa finālā Sharks tiksies ar Pitsburgas Penguins vai latviešu vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvēto Tampabejas Lightning - šajā Austrumu konferences finālsērijā rezultāts ir neizšķirts 3-3, bet izšķirošā spēle notiks jau naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika. 

Kā zināms, 1991.gadā dibinātajā Sharks komandā deviņdesmito gadu sākumā savas gaitās NHL sāka latviešu hokejisti Artūrs Irbe un Sandis Ozoliņš. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi