Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Zembergs: Stokholmā nevar sajust hokeja nervu

Pustukšās Globen arēnas tribīnes pasaules čempionāta pirmās nedēļas nogalē nepatīkamā nozīmē pārsteidza organizatorus un līdzjutējus, turklāt tas bija vērojams hokeja zemē Zviedrijā!

«Cenas bija noteiktas nesamērīgi augstas. 1200 zviedru kronu par vienu biļeti uz mājinieku spēli - tas ir ļoti daudz. Zviedri vidēji mēnesī pelna no 20 līdz 25 tūkstošiem kronu. Vienai ģimenei hokejs sanāca ļoti dārga izprieca,» zviedru kolēģis Pērs Lindholns vainu saskatīja organizatoru alkatībā. Rīkotāji gan ātri noreaģēja, cenas nometot līdz 300-400 kronām. Tas ir aptuveni 25-35 lati. Jau uz Zviedrijas - Čehijas spēli bija vairāk nekā 10 tūkstošu skatītāju, bet uz piektdienas Zviedrijas un Krievijas spēli visas biļetes jau esot pārdotas.

Tik un tā apmeklētība raisa pārdomas - un ne jau tās patīkamākās. Iepriekš čempionātos bija ierasts, ka uz vadošajām komandām arēna aizpildās vismaz par 70 procentiem. Šogad ir iespēja klātienē redzēt NHL superzvaigzni Jevgeņiju Malkinu, kā arī prasmīgo hokeja dispečeru Pāvelu Dacjuku, taču, piemēram, Krievijas un Norvēģijas spēlē tikai viena trešdaļa vietu bija aizpildītas.

Apmeklētības tēmai varētu arī neveltīt tik lielu uzmanību, ja vien pēc gada pasaules čempionāts atkal nenotiktu Stokholmā un Helsinkos. Vismaz pagaidām izskatās, ka eksperiments ar čempionāta rīkošanu divās valstīs divus gadus pēc kārtas varētu būt kļūdains. Arī ārpus arēnas pilsētā nejūt pasaules čempionāta gaisotni, kāda, piemēram, pirms gada valdīja Bratislavā, kad vecpilsētā hokeja tēma bija numur viens. Bāros spēles uz lielajiem TV ekrāniem, plakāti, un izveidotas visu valstu hokeja skulptūras parkos - tas viss bija Bratislavā. Stokholmas centrā nav izdevis pamanīt nevienu norādi, ka pilsētā notiek pasaules čempionāts.

Zviedri gan tradicionāli lēnām iešūpojoties čempionāta atmosfērā. Šoreiz gan viņiem var būt tā, ka, tikko apetīte uz hokeju būs parādījusies, tā visi galvenie notikumi no Stokholmas pārcelsies uz Helsinkiem. Tur notiks pusfināli un finālspēle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauni kopvērtējuma uzvarētāji Stirnu buka 11. sezonā

Populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” 11. sezonas gala iznākums bija ļoti interesants, jo kopvērtējumā gandrīz visās galvenajās distancēs - GARMIN Lūsis”, “VENDEN Stirnu buks” un “KARTE...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi