Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Honda atvieglota pēc sadarbības pārtraukšanas ar F-1 komandu McLaren

Japānas autobūves kompānija Honda jūtoties atvieglota pēc sadarbības pārtraukšanas ar Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandu McLaren.

"McLaren" komanda 2015.gadā ar lielām cerībām atsāka sadarbību ar "Honda", kas pagājušā gadsimta astoņdesmito un deviņdesmito gadu mijā vienībai ar saviem dzinējiem sagādāja četrus Konstruktoru kausus.

Tiesa, abu pušu sadarbība šo trīs gadu laikā bija ļoti neveiksmīga, jo "Honda" dzinējiem regulāri trūka jaudas un tie bija neizturīgi. "McLaren" pa šo laiku vairāk cīnījās par vietām otrajā desmitā, bet šogad komanda Konstruktoru kausā ieņēma vien devīto vietu.

Līdz ar to pēc šīs sezonas abas puses lēma par sadarbības pārtraukšanu. Ar nākamo sezonu "McLaren" brauks ar "Renault" dzinējiem, kamēr "Honda" ar jaudas aparātiem apgādās citu F-1 komandu "Toro Rosso".

"Jā, tagad izjūtam atvieglojumu. Ir patīkami, ka tagad varam koncentrēties tikai nākamajai sezonai," portāls "Autosport.com" citē "Honda Formula 1" vadītāju Jusuki Hasegavu. "Mūsu attiecībās ar "McLaren" gan nav nekādu cilvēcisku problēmu. Mēs saprotamies ļoti labi."

"Nedomāju, ka sadarbības uzsākšana ar "Toro Rosso" mums ir kā jauns sākums. Mums drīzāk ir jācenšas sagatavot labāku dzinēju," uzsvēra Hasegava. "Šis mums ir jauns izaicinājums."

Hasegava pauda nožēlu, ka sadarbība ar "McLaren" netiks turpināta, tomēr vienlaikus piebilda, ka "Honda" prioritāte pašlaik ir uzlabot savu reputāciju.

"Honda" savu pirmo F-1 komandu izveidoja 1964.gadā un līdz 1968.gadam tā uzvarēja divās sacensībās. Pēc tam no 1983. līdz 1992.gadam "Honda" sacensībās piedalījās kā dzinēju piegādātāja "McLaren", "Williams" un "Lotus" komandām, uzvarot 69 sacīkstēs.

Pēc astoņu gadu pārtraukuma uzņēmums atgriezās sacīkšu apritē un no 2000. līdz 2005.gadam ar motoriem nodrošināja "BAR" komandu. Pēc tam kompānija pilnībā pārņēma komandu un nākamās trīs sezonas startēja zem "Honda" vārda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi