Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Hamiltons Mudžello trasē tiek pie 90. uzvaras F-1 karjerā

Britu pilots Lūiss Hamiltons svētdien Mudžello trasē izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas devītajā posmā - Mudžello Grand Prix, kura norisi ietekmēja vairākas avārijas.

Hamiltons karjeras laikā izcīnījis 90 uzvaras, tikai par vienu atpaliekot no leģendārā Mihaela Šūmahera rekorda.

Hamiltons startēja no "pole-position", bet pēc starta piekāpās savam komandas biedram Valteri Botasam. Vairāku pilotu sadursme beidzās ar Maksa Verstapena ("Red Bull") un iepriekšējā posma uzvarētāja Pjēra Gaslī ("Alpha Tauri") izstāšanos.

Pēc sadursmes trasē devās drošības mašīna, kurai atgriežoties boksos, brauciena beigās bija vēl viena avārija, kurā bija iesaistīti vairāki spēkrati. Pēc šī negadījuma sacīksti neturpināja vēl četras mašīnas, bet brauciens tika pārtraukts. 

Piloti sacīksti atsāka no starta-finiša taisnes, ieņemot pozīcijas, kurās bija pirms sarkano karogu izkāršanas. Pēc sacensību restarta Hamiltons otrajā līkumā apsteidza Botasu un atguva pirmo pozīciju.

Nākamais pavērsiens bija 13 apļus pirms finiša, kad plīsušas riepas dēļ avarēja Lenss Strols ("Racing Point"). Brauciens otro reizi tika pārtraukts, un piloti vēlāk otro reizi stājās uz starta. Sacīksti atsākot otro reizi, lielisku reakciju demonstrēja Daniels Rikjardo, kurš apsteidza Botasu un pakāpās uz otro vietu. Tiesa, dažus apļus vēlāk austrālietis zaudēja savu pozīciju un vēlāk izkrita arī no pirmā trijnieka.

Uzvaru svinēja Hamiltons, kuram sekoja Botass, bet trešais bija Aleksandrs Albons ("Red Bull"). Ceturto vietu guva Rikjardo, piektais finišēja Serhio Peress ("Racing Point"), bet pirmo sešinieku noslēdza Lendo Noriss ("McLaren").

Tālāk sekoja Daniils Kvjats ("Alpha Tauri"), astotais bija Šarls Leklērs ("Ferrari"), devīto vietu ieņēma Kimi Reikenens ("Alfa Romeo"), bet kā pēdējais pie punkta tika Sebastjans Fetels ("Ferrari"). 

Zīmīgi, ka Toskānas "Grand Prix" "Ferrari" komandai bija tūkstošās F-1. Šai jubilejas sacīkstei par godu, drošības mašīnas bija nokrāsotas sarkanā krāsā.

Pārliecinoši pretī savam septītajam titulam dodas Hamiltons, kurš deviņos posms iekrājis 190 punktus un ir kopvērtējuma līderis. Par vairāk nekā divu uzvaru tiesu atpaliek Botass, kura kontā ir 135 punkti, trešais ar 110 punktiem ir Verstapens, bet tālāk ar 65 punktiem seko Noriss.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 17 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi