Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Leklērs uzvar Austrālijas Grand Prix, Verstapens izstājas

Ferrari pilots Šarls Leklērs svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas trešajā posmā - Austrālijas Grand Prix.

Tikmēr pērnā gada pasaules čempions Makss Verstapens no "Red Bull" 20 apļus pirms finiša izstājās.

Startā Leklērs un Verstapens nosargāja savas pirmās divas vietas, bet septiņkārtējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons ("Mercedes") apsteidza Verstapena komandas biedru Serhio Peresu un Lendo Norisu ("McLaren").

Jau otrajā aplī sacīkste noslēdzās Leklēra komandas biedram Karlosam Sainsam junioram. No devītās vietas startējušajā spāņa spēkrats izslīdēja no trases un ierakās grantī.

Pēc drošības mašīnas došanās malā Leklērs nosargāja pirmo vietu, bet desmitajā aplī Peress atguva trešo vietu, apdzenot Hamiltonu. Pēc pitstopiem uz trešo vietu pakāpās Hamiltona komandas biedrs Džordžs Rasels, bet 26.aplī pēc Sebastiana Fetela ("Aston Martin") avārijas trasē atkal devās drošības mašīna.

Tai dodoties malā, Verstapenam bija labākā iespēja šajā sacīkstē apdzīt Leklēru, taču Monako pilots noturēja savu pirmo vietu. Sacīkstes 37.aplī Peress atgriezās pirmajā trijniekā, apdzenot Raselu, taču dažus apļus vēlāk "Red Bull" piedzīvoja neveiksmi, jo tehnisku iemeslu dēļ no sacensībām izstājās Verstapens.

Līdz finiša līnijai augšgalā piloti savas pozīcijas nemainīja - Leklērs svinēja uzvaru, viņam sekoja Peress, trešo vietu izcīnīja Rasels, atstājot aiz sevis komandas biedru Hamiltonu. Piektajā vietā bija vēl viens brits Noriss ("McLaren"), sešinieku noslēdza viņa kolēģis Daniels Rikjardo, septītais bija Estebans Okons ("Alpine"), astoto vietu ieņēma Valteri Botass ("Alfa Romeo"), devītais bija Pjērs Gaslī ("AlphaTauri"), bet kā pēdējais pie punkta tika Aleksandrs Albons ("Williams"), kurš startēja no pēdējās vietas, jo komandai sestdien nebija pietiekami daudz degvielas paraugu, ko nodot analīzēm pēc kvalifikācijas.

Austrālijas "Lielās balvas" izcīņa, kas pirms Covid-19 pandēmijas tradicionāli norisinājās sezonas sākumā, pēc divu gadu pauzes atgriezusies kalendārā.

Sezonas pirmajā posmā Bahreinā uzvarēja Leklērs, bet otrajā etapā Saūda Arābijā pirmais finiša līniju šķērsoja Verstapens.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 71 punktu ir Leklērs, 37 punkt ir Raselam, 33 Sainsam, 30 Peresam, 28 Hamiltonam un 25 Verstapenam.

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi