Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

NEZ Baltijas rallijkrosa čempionātā ar uzvaru debitē 14 gadus vecā Stakena

Aizvadītajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē norisinājās Biķernieku Motorsporta Festivāls, kurā sacensības notika arī NEZ Baltijas čempionātā ieskaitē, tajās ar uzvaru debitējot vien 14 gadus vecajai Maijai Stakenai, informē organizatori.

Biķernieku trasē sacensībās piedalījās vairāk nekā 140 dalībnieki no dažādām Ziemeļeiropas valstīm, kā arī pasākumu klātienē vēroja atbalstītāji un līdzjutēji skaitā līdz vienam tūkstotim.

Sacensības uzņēma trīs rallijkrosa čempionātus - Latvijas, Lietuvas un NEZ Baltijas, dalībniekiem bija iespēja pieteikties 12 dažādās ieskaites klasēs - kopumā uz goda pjedestāla tika sveikti 36 ātrākie piloti.

Lielākais šīs sezonas pirmā posma pārsteigums bija 14 gadus jaunā sportiste Stakena, kura aizvadītajā nedēļas nogalē debitēja rallijkrosa sacensībās. Sākot ar kvalifikācijām, pusfināliem līdz pat fināliem uzrādot lielisku sniegumu, aiz sevis atstājot vairākus vīriešu kārtas pārstāvjus un kāpjot uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena.

"Esmu patīkami pārsteigta, ka debija rallijkrosā ir izvērtusies tik pozitīvi. Nopietni gatavojāmies sacensībām kopā ar tēti Jāni Stakenu un abiem treneriem - Jāni Spīķi un lietuvieti Kasparu Novicki, kuri ļoti palīdzēja un atbalstīja arī visu sacensību laiku - varētu pat teikt, ka sacensību laikā man ir trīs tēti," sarunā ar organizatoriem pēc uzvaras teica Stakena. 

"Jau sākot ar pirmajiem braucieniem labi sastrādājāmies ar spoteri un spējām turēties pie stratēģijas, kura palīdzēja sasniegt augsto rezultātu. Man ir liels prieks un emocijas pārņem par sveicieniem ne tikai no komandas un līdzjutējiem, bet arī pretiniekiem un citiem sacensību dalībniekiem. No visas sirds pateicos ikvienam, kuri mani atbalstīja un sveica! Šīs bija manas pirmās, bet noteikti ne pēdējās rallijkrosa sacensības."

 

 

 

"Lada RX" klasē Latvijas rallijkrosa čempionāta ieskaitē uzvaru svinēja Mārcis Martinovs, aiz sevis atstājot Kristapu Martinovu un Edvardu Egli. Tikmēr "Super 1600" seriālā ātrākais bija Juris Sīķis, kuram piekāpās Edijs Ošs un Georgs Ors.

NEZ Baltijas čempionātā "Open" klasē uzvarēja igaunis Marko Muru, aiz sevis atstājot Raimo Kautio un Sami Rasanens. "Super 2000" klasē ātrākā bija Stakena, bet zemākās pjedestāla vietas sadalīja Jānis Ikers un Jānis Miščenko. 

Vēl "Super 1600" klasē pārākais izrādījās Janno Ligurs. Otro vietu izcīnīja Juris Spīķis, bet Georgam Oram bronza.

Tikmēr par pašu sacensību organizators Jānis Bergs norādīja, ka šī sezona Covid-19 radītās pandēmijas dēļ sākusies vēlāk nekā ierasts - izlaists teju vesels gads. Bergs pastāstīja, ka sezonas otrais posms 26.jūlijā plānots Jēkabpilī, bet tālāk sekos sacensības Lietuvā. Sezonas noslēgums plānots Bauskā, kur sacensības noritēs visās Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) krosa komisijas disciplīnās - rallijkrosā, autokrosā un folkreisā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi