Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pēc sūdzību noraidīšanas tiesā Kandavas kartodroms var atjaunot darbu

Pēc vairāk nekā piecu gadu ilgām tiesvedībām Augstākā tiesa noraidījusi pēdējo kasācijas sūdzību pret Kandavas kartinga trases īpašniekiem SIA Kartodroms, kas ļauj trasei sākt pilnvērtīgu darbību, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Kartodroma pārstāvji skaidroja, ka kopš trases rekonstrukcijas 2008.gadā trases īpašnieki bijuši nepārtraukti iesaistīti tiesas procesos, kuru iniciatore bijusi viena privātpersona no Rīgas. Tiesvedību un vairāk nekā 500 dažādu sūdzību un iesniegumu mērķis esot bijusi trases darbības traucēšana un slēgšana.

"Pēc pēdējiem tiesas lēmumiem, kas trasei bijuši labvēlīgi, sāk atgriezties ticība Latvijas tiesu sistēmai. Beidzot varēsim fokusēties uz kartingu sportu un domāt par attīstību, nevis juridisku problēmu risināšanu," komentēja SIA Kandavas kartodroms pārstāvis Ģirts Ļaudaks.

Kartinga trases īpašnieki sadarbībā ar Kandavas novada pašvaldību sola šogad trasi izmantot pilnā mērā jau no pavasara, gan organizējot dažādus pasākumus Kandavas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem, gan rīkojot dažādu mērogu iesācēju, amatieru un profesionāļu sacīkstes. Īpašnieki uzsver, ka trase pilnībā atbilst visām attiecīgo Latvijas normatīvo aktu prasībām.

"Vēlos pateikties vairāk nekā 5500 Kandavas un arī citu Latvijas novadu iedzīvotājiem, kuri atsaucās un parakstīja atbalsta vēstuli kartinga trases darbības atjaunošanai, kas palīdzēja šo vietu un kartinga sportu mūsu novadā saglabāt," pauda Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede (LZS).

Viņa apgalvoja, ka trase katru gadu piesaista pilsētai aptuveni 15 000 tūristu, piebilstot, ka līdz ar "juridisko labirintu taisnīgām beigām" pašvaldība paredz, ka Kandava kļūs vēl populārāka un pievilcīgāka kā brīvdienu un atpūtas galamērķis ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu tūristiem.

Kartodroma pārstāvji klāstīja, ka kartingu trase uzbūvēta 1972.gadā. 2008.gadā, ieguldot vairāk nekā 1 707 000 eiro, trase tika pilnībā renovēta - pārveidota tās konfigurācija un ieviestas izmaiņas atbilstoši starptautiskajiem standartiem. Trases teritorijas kopējā platība ir 4,45 hektāri, garums 1012 metri, platums - astoņi metri.

Kandavas kartodroma trases darbība tikusi traucēta no 2008.gada, kad kāda privātpersona zemesgrāmatā nostiprinājusi īres tiesības uz nenoteiktu laiku uz palīgceltnēm, kas atrodas blakus kartodroma trasei, un sākusi iesniegt sūdzības dažādās valsts iestādēs par trases trokšņu līmeni. Kartinga pārstāvji apgalvoja, ka pati iesniedzēja gan dzīvo Rīgā, kur arī ir oficiāli deklarēta, savukārt trases apkārtnē esošie iedzīvotāji par trokšņu līmeni neesot sūdzējušies.

Jau ziņots, ka 2018.gadā klātienē un arī internetā izvērsta parakstu vākšanas kampaņa trases darbības atjaunošanai. Kopumā novadā savākti apmēram 5500 iedzīvotāju atbalstu. Turklāt par kartinga darba atjaunošanu parakstījušies arī tuvējās Priežu ielas iedzīvotāji.

 

Top komentāri

stūre
s
Jācer, ka trases īpašnieki tagad iesniegs prasību pret tanteli, lai viņa kompensētu zaudējumus.
viesis
v
Izsaku līdzjūtību apkārtnes iedzīovtājiem! Nav skaidrs, kapēc tiesības uz braukšanu un troķšņošanu ir augstākas par tiesībām uz mieru un klusumu savās mājās. Skaidrs, ka sabiedrība nav tik tālu izaugusi, jo arī joprojām piemēram, smēķētāji neciena nesmēķētājus, un uzvedās tā, ka viņu tiesības smēķēt ir augtākas par citu cilvēku tiesībām savās mājās elpot tīru gaisu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi