Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepiņš: Domāju, ka Vuelta a Espana būs dzīves lielākais pārbaudījums

Debija prestižajās daudzdienu sacensībās Vuelta a Espana būs līdz šim lielākais pārbaudījums dzīvē, sarunā ar Latvijas Televīziju teica riteņbraucējs Emīls Liepiņš.

Jau ziņots, ka Latvijas šosejas riteņbraucējs Emīls Liepiņš nākamnedēļ debitēs lielajās tūrēs, startējot prestižajā Vuelta a Espana velobraucienā.

Komandas direktors Gregorī Rasts kā galveno pretendentu uz uzvarām finiša sprintos iepriekš minēja Mateo Mosketi, taču itālis joprojām atgūst fizisko formu pēc sezonas sākumā gūtās traumas, tāpēc otrā opcija būs Liepiņš. Tieši dobelnieks sezonas sākumā, debitējot Trek - Segafredo komandā, palīdzēja Mosketi uzvarēt divos velobraucienos Spānijā un pats finišēja pirmajā desmitniekā.

"Zināju par to diezgan laicīgi, tāpēc arī gatavojos. Par komandas lēmumu zināju jau pandēmijas pašā sākumā," atklāja riteņbraucējs. "Pēc tam viss kalendārs bija pakārtots, lai gatavotos Spānijas tūrei."

"Pat nezinu ko gaidīt, bet domāju, ka tas man būs dzīves lielākais pārbaudījums, jo finišēt "grandtūrē" nav viegli."

Augusta otrajā pusē Liepiņš piedalījās Latvijas čempionātā, bet pēdējās divas sacensības aizvadītas Beļģijā. Pats sportists sarunā ar LTV atklāja, ka jūtas ļoti labi.

"Forma ir ļoti laba. Pēdējie sagatavošanās darbi ir izdarīti," pirms debijas Spānijas tūrē teica Liepiņš. "Jau aizvadīts pēdējais garais treniņš. Arī svars ir tieši, tieši kā vajag."

No astoņiem vienības sastāvā iekļautajiem sportistiem bez Liepiņa debiju tūrē piedzīvos arī dānis Aleksandrs Kamps, Luksemburgas riteņbraucējs Mihels Rīss un spānis Hauns Pedro Lopess. Lielo tūru pieredze ir dānim Niklasam Egam, francūzim Kenijam Elisonam, itālim Mateo Mosketi un nīderlandietim Kūnam de Kortam.

Trek-Segafredo jau iepriekš ziņoja, ka gadījumā, ja konkrētais etaps Spānijā nebūs parocīgs Mosketi, pie iespējas tiks arī Liepiņš. To pašu apstiprināja arī Latvijas riteņbraucējs.

"Mums ir ļoti labs tā saucamais "vilciens". Visu sezonu esmu strādājis kā pēdējais ievilcējs Mosketi. Komandu tas apmierina, arī pašam sprinterim tas patīk. Šī iemesla dēļ arī esmu izpelnījies vietu "grandtūrē"."

"Komanda teica, ka iespēja būs arī man. Mateo Mosketi nevar pārbraukt paugurus, ko varu es."

Vuelta a Espana startēs 20.oktobrī Basku zemē un finišēs 8.novembrī Madridē. Sacensību pirmās sešas dienas pārklāsies ar šī gada Giro d'Italia.

Itālijas tūrē Latvija nav pārstāvēta, bet Tour de France startēja Liepiņa komandas biedrs Toms Skujiņš un Krists Neilands no Israel Start-Up Nation vienības. Abi latvieši aktīvi piedalījās atrāvienos, Skujiņam vienā no posmiem izcīnot otro vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi