Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Negaidīti miris Ineos komandas sacensību direktors Portals

Otrdien 40 gadu vecumā negaidīti miris profesionālās riteņbraukšanas komandas Ineos sacensību direktors Nikolā Portals, ziņo vienība.

Portals otrdien savās mājās Andorā piedzīvoja sirdstrieku, kas dzēsa riteņbraukšanas aprindās labi zināmā francūža dzīvību.

Portals profesionāļa karjeras laikā piedalījās sešos Tour de France velobraucienos un vienā Vuelta a Espana tūrē. 2009.gadā sirds aritmijas dēļ viņš izlaida lielāko daļu sezonas un nākamajā gadā lika punktu savai karjerai.

Viņš palika Sky komandā (tagad - Ineos), pildot menedžera funkcijas, bet pēc tam kļuva par sacensību direktoru. Francūža pienākumos bija sekot automašīnā līdz peletonam, komunicēt ar riteņbraucējiem par taktiku un citu noderīgu informāciju, kā arī būt saziņā ar velobraucienu organizatoriem. Šāds amats sporta spēlēs tiek pielīdzināts komandu galvenajiem treneriem.

Portalam bija liela loma četros Kristofera Frūma Tour de France titulos, pēdējos gados palīdzot uzvarēt arī Džeraintam Tomasam un Ehanam Bernalam. Tāpat ar viņu Sky komandas sastāvā 2012.gada Francijas tūrē uzvarēja Bredlijs Viginss.

"Savās domās šobrīd esmu kopā ar Niko sievu un bērniem. Viņš bija laipnākais, laimīgākais vīrs, kuru es zināju. Viņš savu dzīvi dzīvoja pilnvērtīgi," paziņoja Frūms.

Savukārt Bernals atzīmēja, ka Portals vienmēr bijis mierīgs un tajā pašā iedvesmojošs līderis. "Viņš bija klāt manos līdzšinējās karjeras svarīgākajos brīžos," teica Bernals.

Līdzjūtības viņa ģimenei un komandai pauduši arī daudzi citi riteņbraucēji un konkurējošās vienības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi