Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

PČ riteņbraukšanā Latviju pārstāvēs Skujiņš, Neilands, Lukševics, Rožlapa un Laizāne

Pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā Latviju pārstāvēs Toms Skujiņš, Krists Neilands, Viesturs Lukševics, Dana Rožlapa un Lija Laizāne, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Sākotnēji pasaules čempionātam šosejas riteņbraukšanā bija jānotiek Šveices kalnu pilsētiņā Ēglā, kur atrodas arī Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) mājvieta. Augustā Šveices valdība gan lēma pastiprināt ierobežojumus, lai apkarotu Covid - 19 straujo izplatību. Pieņemtie lēmumi pasaules čempionāta norisi Šveicē padarīja neiespējamu.

Operatīvi UCI strādāja pie čempionāta pārcelšanas uz citu valsti. Nozīmīgo sacensību norise tika pārcelta uz Itālijas pilsētu Imolu, kas atrodas netālu no Boloņas. Sacensības norisināsies šajā nedēļā no no ceturtdienas līdz svētdiena. Čempiona tituli šogad tiks noskaidroti tikai elites grupā, bet iepriekš pasaules čempionātā startēja arī junioru un U-23 grupu sportisti.

Latviju pasaules čempionātā pārstāvēs pieci sportisti. Elites vīru grupas braucienā, kas notiks svētdien, no pašmāju braucējiem startēs sekmīgi "Tour de France" aizvadījušie Skujiņš un Neilands. Viņiem pievienosies arī jaunais Latvijas čempions grupas braucienā - Lukševics.

Sieviešu konkurencē Latvijai būs divas pārstāves. Jau ceturtdien savu startu individuālajā braucienā aizvadīs Rožlapa. Talsos augusī sportiste šogad pārliecinoši triumfēja Latvijas čempionātā, tiekot pie titula otro gadu pēc kārtas. Tikmēr daudzkārtējā Latvijas čempione Laizāne sestdien startēs pasaules čempionāta grupas brauciena sacensībās.

Sacensību distanču reljefs Imolā solās būt kāpumiem bagāts, kas būs parocīgāk tiem riteņbraucējiem, kas labi sevi var apliecināt daudz dažāda garuma un stāvuma kāpumos. Sprinteriem un klasiku speciālistiem šī distance nav īsti piemērota.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi