Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rogličs pēdējā kilometrā pieveic Karapasu un samazina pārsvaru kopvērtējumā; Liepiņš otrajā simtā

Slovēņu riteņbraucējs Primožs Rogličs trešdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena Vuelta a Espana astotajā posmā, pēdējā kilometrā gūstot virsroku pār kopvērtējuma līderi Ričardu Karapasu no Ekvadoras, bet latvietis Emīls Liepiņš ierindojās 112.vietā.

Trešdien riteņbraucēji veica 164 kilometrus garu distanci ar finišu Monkalviljo kalnā. Pa ceļam bija jāpieveic viens otrās kategorijas kāpums, bet pēdējos desmit kilometros pretī stājās pirmās kategorijas kāpums.

Lielu daļu distances vadībā atradās septiņu riteņbraucēju grupa, kas pirms pēdējā kāpuma tika noķerta. Sešarpus kilometrus pirms finiša no pārējiem mēģināja aizbēgt spānis Alehandro Valverde ("Movistar"), taču viņa solo atrāviens nebija veiksmīgs.

Nedaudz vēlāk priekšā izvirzījās amerikānis Zeps Kuss ("Jumbo-Visma") un brits Hjū Kārtijs ("Education First"), bet arī viņiem nesanāca aizbraukt no vadošajiem sportistiem. Savukārt aptuveni pāris kilometrus pirms finiša līderu duetu izveidoja pērnā gada čempions Rogličs ("Jumbo-Visma") un Karapass ("Ineos Grenadiers").

Kad līdz finišam bija palikuši 800 metri, Karapass uzbruka, bet Rogličs atbildēja un ātri ieguva vairāku metru vadību. Slovēnis pēdējā nogrieznī līderpozīciju neatdeva, finišējot pēc distancē pavadītām četrām stundām septiņām minūtēm un astoņām sekundēm.

Karapass finišēja 13 sekundes vēlāk, turklāt zaudēja vēl četras bonusa sekundes par vietām uz goda pjedestāla. Vēl pēc sešām sekundēm finiša līniju šķērsoja īrs Dens Mārtins ("Israel Start-Up Nation").

"Man vienmēr patīk uzvarēt, un, ja ir kaut maza iespēja to izdarīt, es to cenšos izmantot. Bija ļoti smagi, bet laimīgā kārtā kājas nepievīla. Ir patīkami atgūt sekundes kopvērtējumā, taču vēl patīkamāk ir uzvarēt," pēc finiša pauda Rogličs.

Slovēņa pārstāvētā "Jumbo-Visma" pirms šī posma palika bez viena no vadošajiem riteņbraucējiem Toma Dumulēna, nīderlandietim noguruma dēļ neturpinot Spānijas tūri.

Tikmēr Liepiņš ("Trek - Segafredo") finiša līniju šķērsoja grupā, kas uzvarētājam zaudēja 20 minūtes un 25 sekundes, latvietim ieņemot 112.vietu.

Ceturtdien būs 157,7 kilometrus garš līdzenumu posms, kurā vairāk iespēju būs sprinteriem, tajā skaitā arī Liepiņam. Pēc Mateo Mosketi izstāšanās viņš būs "Trek - Segafredo" galvenais favorīts šajā posmā.

Kopvērtējumā līderis ir Karapass, kurš par 13 sekundēm apsteidz Rogliču, bet 28 sekundes atpaliek Mārtins. Liepiņš zaudē vairāk nekā pusotru stundu un atrodams 105.vietā.

Spānijas tūre finišēs 8.novembrī Madridē. Sacensību pirmās sešas dienas pārklājās ar šī gada "Giro d'Italia".

Šogad "Vuelta a Espana" pirmie trīs posmi bija plānoti Nīderlandē, taču valsts pandēmijas dēļ atteicās uzņemt prestižās velosacensības. Tā rezultātā "Vuelta a Espana" šogad būs tikai 18, nevis 21 posms.

Liepiņam šī ir debija kādā no lielajām tūrēm. "Trek - Segafredo" galvenais mērķis šajā Spānijas tūrē ir cīnīties par uzvarām atsevišķos posmos. Neskatoties uz to, ka tūre saīsināta līdz 18 posmiem, būs gana daudz pārbaudījumu 47 kategorizētajos kāpumos un vairākos kalnu finišos. Sprinteriem par uzvarām būs iespēja pacīnīties vismaz četros posmos, tajā skaitā pēdējā posmā ar finišu Madridē.

Kā galvenais pretendents komandā uz uzvarām finiša sprintos tika minēts Mateo Mosketi, taču viņš šonedēļ izstājās no tūres. Tieši dobelnieks sezonas sākumā, debitējot "Trek - Segafredo" komandā, palīdzēja Mosketi uzvarēt divos velobraucienos Spānijā un pats finišēja pirmajā desmitniekā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi