Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Skujiņš astotajā desmitā Tour de France kalnu posmā; līderis Pogačars atkal pirmais

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš ceturtdien ieņēma 75.vietu daudzdienu velobrauciena Tour de France 18.posmā, kurā vēl vienu uzvaru svinēja tūres kopvērtējuma līderis Tadejs Pogačars no Slovēnijas.

129,4 kilometrus garajā posmā Pirenejos riteņbraucēji veica tūres pēdējo kalnu posmu ar diviem ceturtās un diviem augstākās kategorijas kāpumiem, pēdējo no tiem finišā.

Riteņbraucēji ceļā devās pēc tam, kad Francijas policija pirms 18.posma bija veikusi kratīšanu "Bahrain Victorious" komandas pārstāvju viesnīcas numuriņos.

Pogačars savus sīvākos konkurentus kopvērtējumā - dāni Jonasu Vingegārdu ("Jumbo-Visma") un ekvadorieti Ričardu Karapasu ("Ineos Grenadiers") - apsteidza beigās, pēdējā kilometrā aizbēgdams no viņiem un finišēdams divas sekundes pirms abiem, otro vietu izkarojot dānim.

Tūres kopvērtējumā līderis ir Pogačars, piecas minūtes un 45 sekundes zaudē Vingegārds, bet vēl sešas sekundes atpaliek Karapass.

Tāpat Pogačaram pēc ceturtdienas posma pienācās arī "kalnu karaļa" un labākā jaunā braucēja krekliņš.

Skujiņš ("Trek - Segafredo") finišēja 75.vietā, uzvarētājam zaudējot 18 minūtes un 35 sekundes. Kopvērtējumā viņš ar divu stundu 49 minūšu un 23 sekunžu deficītu ir 71.vietā.

Piektdien riteņbraucēji veiks 19.posmu, kurā 207 kilometru garumā būs viens ceturtās kategorijas kāpums.

"Tour de France" noslēgsies svētdien ar finišu Elizejas laukos. Sešas dienas pēc "Tour de France" pēdējā posma sāksies Tokijas olimpisko spēļu riteņbraukšanas sacensības, tāpēc daudzdienu brauciens šogad pārcelts uz nedaudz agrāku laiku.

"Tour de France" norisinās jau 108.reizi. 21 posmu garās sacensības šogad noritēs tikai pa Francijas ceļiem, lai arī starts sākotnēji bija plānots Kopenhāgenā. Septiņi no etapiem parocīgāki būs sprinteriem.

Jau ceturto gadu pēc kārtas "Trek-Segafredo" komandas rindās "Tour de France" startē Skujiņš, kurš jūnija pirmajā pusē tika kronēts par Latvijas čempionu grupas un arī individuālajā braucienā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi