Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Apdraudētas Federera un Viljamsas iespējas izcīnīt vēl kādu Grand Slam titulu

Pēc Vimbldonas turnīra atcelšanas šonedēļ sarūk abu tenisa leģendu šveicieša Rodžera Federera un amerikānietes Serēnas Viljamsas izredzes izcīnīt vēl kādu Grand Slam titulu, piektdien raksta ziņu aģentūra Reuters.

Vimbldonas turnīra atcelšana ir ne tikai raisījusi pamatotas šaubas par visas atlikušās tenisa sezonas atcelšanu, bet, iespējams, arī pielikusi punktu Grand Slam medībām gan Federera, gan Viljamsas izpildījumā.

Šīs sezonas Vimbldonas turnīrs trešdien koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ tika nodots aizmirstībai pirmo reizi kopš Otrā pasaules kara, un profesionālā tenisa sezonas apturēšana tika pagarināta līdz 13.jūlijam.

Visa māla un zāles laukumu sezona ir atcelta, un četru mēnešu pārtraukums grauj vispirms jau zemāka ranga spēlētāju finanses.

Austrālijas tenisa virsorganizācijas vadītājs Kreigs Tailijs teica, ka sportam būs grūti atgriezties ierindā pirms 2021.gada, kamēr Visanglijas launtenisa un kroketa kluba (AELTC) izpilddirektors Ričards Lūiss piekrita, ka nav nereāli uzskatīt, ka teniss varētu netikt spēlēts gadu.

Kaut arī 38 gadus vecais Federers ir labi nodrošināts finanšu ziņā, šis gads varētu ietekmēt viņa cerības pievienot savam panākumu sarakstam vairāk par pašreizējiem 20 Grand Slam tituliem.

Pēdējais no Federera šāda veida triumfiem tika svinēts 2018.gada Australian Open, un vistuvāk nākamajam viņš bija pagājušā gada Vimbldonas finālā.

Federera pēdējais mačs šogad bija Australian Open pusfinālā, pirms viņš februārī veica ceļgala operāciju.

Deviņkārtējais Vimbldonas dubultspēļu čempions un vienspēļu pusfinālists austrālietis Tods Vudbridžs nav pārliecināts, ko Federers spēs nākamajā sezonā, ja šī tiek zaudēta.

"Jautājums, kas Rodžeram būs jāuzdod sev, ir, cik motivēts viņš ir atgriezties sacensībās nākamgad?" teica Vudbridžs ziņu aģentūras AP pārstāvim Austrālijā. "Jo mazāk spēļu tajā vecumā, jo daudz grūtāk atgriezties un atgūties, kad atsākat no jauna."

"Tas ir neitralizējis iespēju Federeram uzvarēt vēl vienā vai divos Grand Slam turnīros. Viņa izredzes kļūst ļoti mazticamas."

Federers tikko paziņoja, ka viņš nākamgad atgriezīsies zāles sezonas turnīros, Vācijas turnīrā Hallē mēģinot uzvarēt jau 11.reizi un spēlējot Vimbldonā.

Tikpat smagas pārdomas par nākotni šobrīd ir Viljamsai. Amerikāniete, kurai septembrī apritēs 39 gadi, zaudēja pagājušā gada Vimbldonas finālā, un šogad viņai būs vēl divas iespējas iegūt Grand Slam, lai panāktu austrālieti Margaritu Kortu, kurai pieder rekords - 24 Grand Slam tituli.

Kopš meitas Olimpijas nākšanas pasaulē 2017.gadā viņa ir sasniegusi četrus Grand Slam finālus, taču nevienā no tiem uzvarēt nav izdevies.

18 Grand Slam vienspēļu titulu ieguvēja ASV tenisiste Martina Navrātilova saka, ka situācija nav ideāla nevienam, bet tādiem spēlētājiem kā Viljamsa un Federers pulkstenis tikšķ ātrāk.

"Jauniešiem trūkst iespēju progresēt un sacensties ar augstākas raudzes spēlētājiem," viņa saka. "Vidējie spēlētāji ir savā veidā iestrēguši, bet vecākiem spēlētājiem, piemēram, Serēnai Viljamsai un Rodžeram Federeram laiks nav viņu labākais draugs. Tātad lielā mērā šogad viņi zaudēja šo iespēju."

 Nākamā iespēja nopelnīt Grand Slam abām tenisa leģendām būs ASV atklātais čempionāts, kas Ņujorkā plānots no 31.augusta līdz 14.septembrim.

French Open - notikums, kuru Federers jau iepriekš ir izlaidis, ir pārcelts no maija uz septembri - nedēļu pēc ASV atklātajām meistarsacīkstēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi