Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jubilāre Halepa sasniedz French Open otro kārtu

Planētas otrā rakete sieviešu tenisā Simona Halepa svētdien savā 29. dzimšanas dienā sasniedza Francijas atklātā čempionāta otro kārtu.

Rumāniete, kura "French Open" izsēta ar pirmo numuru, pirmajā kārtā ar rezultātu 6-4, 6-0 pārspēja spānieti Saru Sorrivesu - Tormo (WTA 70.).

Halepa pirmajā setā nonāca iedzinējos ar 1-3, bet pēc tam bija pārāka 11 no 12 pārējiem geimiem un svinēja pārliecinošu uzvaru.

Halepa Francijas atklātajā čempionātā triumfēja 2018.gadā, gadu pēc tam, kad finālā bija zaudējusi Aļonai Ostapenko. Viņas kontā ir arī 2019.gada Vimbldonas čempionāta uzvarētājas trofeja.

Otrajā kārtā viņai pretī stāsies cita Rumānijas tenisiste Irina Begu (WTA 72.). Halepa pirmo numuru turnīrā saņēmusi jo Parīzē nespēlē WTA ranga pirmais numurs Ešlija Bārtija no Austrālijas.

Tikmēr jau pirmajā kārtā apstājās ar devīto numuru izliktā britu tenisiste Joana Konta (WTA 13.), kura ar 3-6, 3-6 atzina 16 gadus vecās amerikānietes Koko Gofas (WTA 51.) pārākumu. 

Gofa Francijā debitē pamatturnīrā, bet iepriekšējā "Grand Slam" turnīrā viņa apstājās jau pirmajā kārtā, piekāpjoties Anastasijai Sevastovai. 

Ar pārliecinošu uzvaru turnīru sāka šovasar labu tempu uzņēmusī baltkrieviete Viktorija Azarenka (WTA 14.). Ar desmito numuru izliktā tenisiste pirmajā kārtā ar 6-1, 6-2 sagrāva Danku Koviniču no Melnkalnes (WTA 73.).

Azarenka sūdzējās par vēsajiem laikapstākļiem un maču sāka iesildīšanās tērpā. "Ir pārāk auksts. Es šeit nesēdēšu, jo nosalšu. Dzīvoju Floridā un esmu pieradusi pie siltuma," tiesnesim sūdzējās Azarenka.

Citā spēlē neveiksmi piedzīvoja septiņu "Grand Slam" titulu īpašnieces Venusa Viljamsa (WTA 75.), amerikānietei pirmajā kārtā ar 4-6, 4-6 atzīstot slovākietes Annas Karolīnas Šmiedlovas (WTA 161.) pārākumu.

Tāpat jau pirmajā kārtā apstājās Baltijas pirmā rakete Anete Kontaveita (WTA 21.). Ar 17.numuru izliktā igauniete ar 4-6, 6-3, 4-6 piekāpās vienai no vadošajām franču tenisistēm Karolīnei Garsijai (WTA 45.).

Turpretī turnīru turpina ziemeļu kaimiņu otra spēcīgākā tenisiste Kaia Kanepi (WTA 106.), kura ar 4-6, 6-4, 6-2 uzveica čehieti Mariju Bouzkovu (WTA 46.).

Pirmdien čempionātu uzsāks 2017.gada uzvarētāja Aļona Ostapenko, kura spēkosies ar amerikānieti Medisonu Brenglu.

"Roland Garros" turnīram šogad bija jānotiek no 25.maija līdz 7.jūnijam, bet marta vidū tas tika pārcelts uz rudeni un ir sezonas pēdējās "Grand Slam" sacensības. Jau ziņots, ka Vimbldonas čempionāts šogad tika atcelts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi