Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas un Igaunijas vadošie tenisisti deg nepacietībā aizvadīt savstarpējus dueļus

Latvijas un Igaunijas vadošie tenisisti nevar sagaidīt mēneša beigās Tallinā gaidāmo Igaunijas-Latvijas izlašu sacīksti tenisā, otrdien abu valstu galvaspilsētās notikušajā preses konferencē pauda sportisti.

29. un 30.jūlijā Tallinā, Tondi tenisa centrā, notiks Merks Cup (Merko Cup) Igaunijas-Latvijas izlašu sacīkstes tenisā, kur viens otram pretī stāsies labākie Baltijas kaimiņvalstu astoņi tenisisti un tenisistes. Turnīrā būs kopā 11 spēles - astoņas vienspēles un trīs dubultspēles, no kurām viena būs jauktā dubultspēle.

"Līdzjutējiem tā būs lieliska iespēja redzēt augstākā līmeņa tenisistus. Cerams, ka piedzīvosim vēl neredzētus mačus. Tas būs kaut kas vēl nebijis," solīja turnīra direktors Riho Kalluss.

"Esam pagodināti, ka varam piedalīties augsta līmeņa turnīra rīkošanā. "Merko" un "Merks" strādā gan Igaunijā, gan Latvijā, un ilgu laiku esam bijuši tenisa draugi," atzīmēja AS "Merko Ehitus" grupas valdes loceklis Tenu Tomiks.

Gandarīts par turnīra norisi Igaunijas galvaspilsētā bija arī Tallinas pilsētas vicemērs Vadims Belobrovcevs. "Tallinā šāds tenisa notikums nav bijis kopš 1961.gada. Šis ir turnīram pats piemērotākais brīdis, un cerams, ka tas Igaunijā un Latvijā dos cerību staru par atgriešanos ierastajā stāvoklī," pauda Belobrovcevs.

Tikmēr Merks Cup orgkomitejas pārstāvis Edgars Buļs atklāja, ka ideja par potenciālo dueli Latvijā virmoja jau 2018.gadā kā viens no pasākumiem uz valsts simtgades svētkiem.

"Toreiz pārsātinātajā svētku un arī tenisa turnīru programmā īsti neizdevās atrast logu. Šobrīd, izmantojot pandēmijas dīkstāvi, ir lielisks brīdis, lai šo ideju realizētu. Merks Cup tenisistiem būs kā laba sagatavošanās platforma oficiālajiem turnīriem. Tā kā šoreiz Igaunijas puse bija gatava uzņemt sportistus, spēles notiks Tallinā. Prieks, ka kopīgiem spēkam izdevās pierunāt turnīrā spēlēt visus labākos abu valstu tenisistus. Ļoti gribētos, lai šāds turnīrs kļūtu tradicionāls, bet, protams, atkal būs jāmēģina atrast logs sacensībā kalendārā," skaidroja Buļs.

Par atgriešanos Tallinā iepriecināta ir arī Aļona Ostapenko, kura aizpērn tur spēlēja Federāciju kausa dueļos. "Nevaru sagaidīt, kad tur atgriezīšos un spēlēšu tenisu, kas šajā laikā ir īpaši patīkami. Nākamās pāris nedēļas vajadzēs pamainīt treniņu procesu, jo būs jāspēlē augsta līmeņa mači," atzīmēja Ostapenko.

Arī Latvijas vīru pirmā rakete Ernests Gulbis uzsvēra, ka tenisisti ir izsalkuši pēc spēlēšanas, jo ilgu laiku nav bijis maču. "Ceru, ka augusta vidū atgriezīsies profesionāli turnīri, tāpēc šāda veida sacensības būs kā laba sagatavošanās," teica Gulbis.

"Iepriekš Tallinā esmu spēlējis jauniešu turnīros. Bija diezgan labi rezultāti, un centīšos arī šoreiz tādus parādīt," atzīmēja Latvijas jaunais tenisists Kārlis Ozoliņš.

Latviju turnīrā Tallinā pārstāvēs arī Anastasija Sevastova, kura šonedēļ piedalījās paraugturnīrā Berlīnē. Latvijas tenisistēm Tallinā stāsies Anete Kontaveita un Kaia Kanepi, kuras arī ir WTA ranga pirmajā simtniekā.

"Pēdējos mēnešos bija daudz fiziskās sagatavotības treniņu. Ir bijis ļoti aktīvs process, gluži kā vēl viena pirmssezona. Jūtos labi uz korta, un ir daudz tenisa treniņu, tāpēc nevaru sagaidīt spēlēšanu," secināja Kontaveita

"Treniņu process ir bijis aktīvāks nekā pirmssezonā, taču vasarā ir labāki laikapstākļi. Trenējos, atpūšos un dzīvoju savu normālo dzīvi. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, jūtos stiprāka," piebilda Kanepi.

Sezonu ar labu sniegumu cer uzsākt Igaunijas vīru pirmā rakete Jirgens Zops, kurš oficiālos mačos nav spēlējis gandrīz gadu. "Kad visi korti bija aizvērti, protams, bija vairāk fiziskās sagatavotības treniņu. Šobrīd ir gan treniņi zālē, gan kortos. Grūti pateikt, cik fiziski esmu gatavs, to redzēs tikai tad, kad atsāksies turnīri," Jirgens Zops.

Viņam piebalsoja Vladimirs Ivanovs, kurš nule kā uzvarējis Igaunijas čempionātā. "Vietējais čempionāts ar katru gadu paliek arvien grūtāks. Pēdējā nedēļa bijusi smaga, jo bija jāspēlē gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs, turklāt jāmaina korti un segums. Fiziski nebiju noguris, taču psiholoģiski nebija viegli. Pēdējos mēnešos fiziski jūtos nedaudz stiprāks nekā citos gados. Taču pats galvenais būs, cik liela būs pārliecība, atsākoties turnīriem," skaidroja astoņkārtējais Igaunijas čempions Ivanovs. 

Biļešu tirdzniecība uz turnīru sāksies trešdien plkst.12, un Latvijā tās varēs iegādāties Biļešu Serviss platformā. Organizatori seko Igaunijas republikas valdības lēmumiem un prasībām attiecībā uz ārkārtas stāvokli un sporta pasākumu rīkošanu. Pasākums tiek organizēts sadarbībā ar Igaunijas Veselības dienestu, nodrošinot, lai apmeklētāji atrastos pietiekamā attālumā cits no cita, kā arī ievērojot visus pārējos noteikumus, kas nepieciešami drošai spēles baudīšanai.

Latvijas izlases sastāvā turnīrā būs Aļona Ostapenko (WTA 41.), Anastasija Sevastova (WTA 43.), Ernests Gulbis (ATP 162.) un Kāris Ozoliņš (ATP 1133., ITF Jun. 6.). Tieši šī četrotne šogad bija Latvijas izlases kodolā Federāciju kausa un Deivisa kausa spēlēs.

Igauniju pārstāvēs ziemeļu kaimiņu spēcīgākās raketes Anete Kontaveita (WTA 22.), Kaia Kanepi (WTA 99.), Jirgens Zops (ATP 540.) un Vladimirs Ivanovs (ATP. 738.).

Profesionālā tenisa sezona atsāksies augustā, bet līdz tam tenisisti piedalās dažādos paraugturnīros.

Top komentāri

buks
b
Visu veidu bumbu un bumbiņu dročītāju biznesam turpinās grūti laiki. Dažiem pat tik traki, ka beidzot būs jāmācās strādāt. Nedomāju, ka viņu problēmas varētu ierindot Covid pirmā 10 rangā.
Krējums Saldais
K
"Latvijas un Igaunijas vadošie tenisisti deg..." . . . . . . . Kādreiz pažarniekus varēja sazvanīt pa 01. Tagad laikam jāzvana uz 911...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi