Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ostapenko: Ļoti grūti atrast motivāciju laikā, kad atceļ turnīrus

Latvijas sieviešu tenisa pirmajai raketei Aļonai Ostapenko grūti atrast motivāciju laikā, kad atceļ turnīrus, taču mēneša beigās Tallinā gaidāmās sacensības devušas iemeslu gatavoties spēlēm augstākajā līmenī.

Ostapenko sacensībās nav piedalījusies kopš februāra beigām, kad piedalījās turnīrā Katarā. Sieviešu profesionālā tūre varētu atsākties augusta sākuma ar turnīru Palermo.

"Gribētu, lai šī sezona paiet pēc iespējas ātrāk. Tiek ieplānoti turnīri, kuriem sāku gatavoties, bet pēkšņi paziņo, ka tie nenorisināsies. Ļoti grūti atrast motivāciju, kad visu atceļ. Ja būtu skaidrība, tad varētu kaut kam nopietni gatavoties. Taču tagad ir prieks, ka varam aizbraukt netālu no Rīgas un uzspēlēt mačus, kurus var pielīdzināt pārbaudes spēlēm," preses konferencē stāstīja Ostapenko.

29. un 30.jūlijā Tallinā, Tondi tenisa centrā, notiks Merks Cup (Merko Cup) Igaunijas-Latvijas izlašu sacīkstes tenisā, kur viens otram pretī stāsies labākie Baltijas kaimiņvalstu astoņi tenisisti un tenisistes. Turnīrā būs kopā 11 spēles - astoņas vienspēles un trīs dubultspēles, no kurām viena būs jauktā dubultspēle.

Ostapenko un Anastasijai Sevastovai pretī stāsies Anete Kontaveita un Kaia Kanepi, kuras abas arī ir WTA ranga pirmā simta tenisistes.

"Abas meitenes ir diezgan spēcīgas, tāpēc domāju, ka nebūs viegli. Aneti pazīstu diezgan labi, jo ar viņu esmu spēlējusi jau no junioru vecuma. Kaiu ne tik labi pazīstu, jo viņa ir vecāka, taču esmu redzējusi viņu tūrē," komentēja Ostapenko.

Pandēmijas laikā Ostapenko trenējas kopā ar vietējiem partneriem gan Liepājā, gan Rīgā. "Liepājā trenējos kopā arī ar Anastasiju, kura bija atbraukusi no Austrijas. Strādājām pie dažādām lietām, bet uz punktiem, protams, nespēlējām," teica Ostapenko.

No Latvijas četrotnes tieši Ostapenko ir lielākā pieredze jauktajās dubultspēlēs, turklāt pērn viņa kopā ar zviedru Robertu Lindstedtu spēlēja Vimbldonas čempionāta finālā.

"Jauktās dubultspēles ir citādākas, taču interesantākas. Piemēram, bieži jāpieņem vīriešu serves un jāspēlē viņu ātrumā. Nav pierasts, bet man patīk spēlēt jauktās dubultspēles," atzina Ostapenko.

Latvijas izlases sastāvā turnīrā būs Aļona Ostapenko (WTA 41.), Anastasija Sevastova (WTA 43.), Ernests Gulbis (ATP 162.) un Kāris Ozoliņš (ATP 1133., ITF Jun. 6.). Tieši šī četrotne šogad bija Latvijas izlases kodolā Federāciju kausa un Deivisa kausa spēlēs.

Igauniju pārstāvēs ziemeļu kaimiņu spēcīgākās raketes Anete Kontaveita (WTA 22.), Kaia Kanepi (WTA 99.), Jirgens Zops (ATP 540.) un Vladimirs Ivanovs (ATP. 738.).

Profesionālā tenisa sezona atsāksies augustā, bet līdz tam tenisisti piedalās dažādos paraugturnīros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi