Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ostapenko Štutgartes WTA 500 turnīra pirmajā kārtā izcīna uzvaru

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko trešdien Štutgartes WTA 500 sērijas turnīra pirmajā kārtā izcīnīja uzvaru.

Ostapenko (WTA 52.) pirmajā kārtā ar 6-4, 7-5 uzvarēja šveicieti Stefanī Fēgli (WTA 129.).

Latvijas tenisiste jau pašā spēles ievadā ātri zaudēja savu pirmo servi, bet ceturtajā geimā spēja atspēlēties no 0:30 un panāca neizšķirtu 2-2. Tenisistes viena otrai servi atņēma arī nākamajos divos serves geimos, rezultātam aizvien esot neizšķirtam 4-4. Ostapenko devītajā geimā nosargāja savu servi, bet jau nākamajā izspēlē panāca 40:40 un ar pirmo iespēju nokārtoja uzvaru setā.

Līdzīgs spēles ritējums bija arī otrā seta pirmajā pusē. Ostapenko zaudēja savu pirmo servi, bet ceturtajā geimā atguva zaudēto, panākot 2-2. Turpinājumā tenisistes aizvadīja sīvu cīņu, rezultāta tablo neizšķirtu vēstot arī pie rezultāta 3-3, 4-4 un 5-5. 11.geimā Ostapenko ātri panāca 40:0 un īsi pēc tam ieguva nelielu pārsvaru 6-5. Nākamajā geimā pie savas serves Fēgli nespēja izcīnīt punktu un cieta zaudējumu ar 4-6, 5-7.

Ostapenko par otrās kārtas sasniegšanu nopelnīja 60 WTA vienspēļu ranga punktus.

Kamēr Ostapenko cīņu sāka ar pirmo kārtu, šveiciete uz Štutgartes māla vienspēlē izcīnījusi jau divas uzvaras kvalifikācijā. Kvalifikācijas turnīrā ar piekto numuru izsētā Fēgele ar 6-1, 6-3 pārspēja mājinieci Annu Caju (WTA 396.) un ar 6-3, 6-1 - vēl vienu Vācijas tenisisti Katarinu Gerlahu (WTA 246.).

Abas tenisistes savā starpā tikušās divas reizes, abas - 2015.gadā, un abās ir uzvarējusi šveiciete. Jūlijā Ostapenko piekāpās pretiniecei Francijā notiekošā Kontreksevilas ITF 100 000 sērijas turnīra otrajā kārtā - 3-6, 6-1, 6-7 (3:7), bet oktobrī - Austrijā notiekošā Lincas WTA "International" sērijas turnīra kvalifikācijas sacensību trešās kārtas mačā - 3-6, 6-7 (1:7).

Ostapenko kortā devās arī pagājušajā nedēļā, kad Billijas Džīnas Kingas "play-off" kārtas spēles pret Indiju Jūrmalā pirmajā mačā gandrīz divarpus stundu ilgā cīņā, mokoties ar muguras sāpēm, ar 6-2, 5-7, 7-5 pārspēja šī brīža labāko Indijas tenisisti Ankitu Rainu.

Divas uzvaras vienā turnīrā šosezon Latvijas otrā rakete guvusi vien divreiz - janvāri Melburnas "Gippsland Trophy" sacensību ievadā un marta beigās Maiami "WTA 1000" sērijas turnīrā. Kopā Latvijas tenisistei šosezon vienspēlēs ir deviņas uzvaras un seši zaudējumi.

Fēgele šosezon uzvarējusi četrās no 11 vienspēlēm. Tikai reizi ir pārvarēta sacensību otrā kārta, aprīļa sākumā Bogotā "WTA 250" sērijas turnīrā otrajā kārtā ar 6-4, 6-1 pieveicot tobrīd pasaules ranga 49.vietā esošo Saisai Dženu no Ķīnas, kura bija turnīra pirmā rakete.

Iepriekšējā nedēļā šveiciete Čārlstonas "WTA 250" sērijas sacensībās ASV zaudēja pirmajā kārtā, ar 4-6, 1-6 piekāpjoties Tunisijas pirmajai raketei Onsai Žabērai (WTA 25.)

Ostapenko karjerā izcīnījusi trīs WTA kategorijas titulus, tai skaitā uzvarējusi 2017.gada "French Open" turnīrā, kamēr Fēgele vēl ir sava pirmā titula gaidās.

Astotdaļfinālā Ostapenko tiksies ar turnīra sesto raketi čehieti Karolīnu Plīškovu (WTA 9.).

Otrdien Ostapenko kopā ar Ukrainas tenisisti Ļudmilu Kičenoku jau iemēģināja Štutgartes māla kortus dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā. Turnīrā ar ceturto numuru izsētais Latvijas/Ukrainas duets ar 6-7 (5:7), 6-3, 5:10 piekāpās Vācijas pārim Angelika Kerbere/Andrea Petkoviča.

Par sniegumu dubultspēlē "Porsche" sponsorētajā turnīrā Štutgartē Ostapenko nopelnīja vienu pasaules ranga punktu.

Sacensībās nepiedalās Latvijas pirmā rakete, pasaules ranga 47.vietas īpašniece Anastasija Sevastova.

Turnīrs Štutgartē uz māla seguma norisināsies līdz 25.aprīlim.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi