Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ostapenko svin uzvaru Madrides WTA 1000 sērijas dubultspēļu turnīra otrajā kārtā

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko pārī ar Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu pirmdien svinēja uzvaru Madrides "WTA 1000" sērijas dubultspēļu turnīra otrajā kārtā, atspēlējot četras mačbumbas pēc kārtas.

Ostapenko/Pavļučenkova ar 7-6 (6:2), 4-6, 11:9 pieveica taivānietei Suvejai Sje un beļģietei Elīzei Mertensai, kuras Madridē bija saņēmušas pirmo numuru.

Pirmajā setā abi dueti pa divām reizēm zaudēja savas serves geimos, un uzvarētājas nācās noteikt taibreikā, kurā ievērojami labāka bija Ostapenko un Pavļučenkova, pašām uzvarot visās savas serves izspēlēs, kā arī trijās, kad uz serves līnijas bija pretinieces - 7-6 (7:2).

Otrajā setā visu izšķīra piektais geims, ko Latvijas/Krievijas duets zaudēja servējot.

Garajā taibreikā gan pirmo punktu guva Ostapenko/Pavļučenkova, taču pretinieces atbildēja ar trim pēc kārtas gūtiem punktiem - 3:1,  vēlāk palielinot savu pārsvaru līdz komfortabliem trim - četriem punktiem.

Tomēr pēc 9:5 Taivānas/Beļģijas duets nespēja izmantot nevienu no četrām mačbumbām, zaudējot sešās izspēlēs pēc kārtas, trīs izspēles zaudējot pēc savas serves un atdodot uzvaru Ostapenko un Pavļučenkovai.

Latvijas/Krievijas duets ceturtdaļfinālā tiksies vai nu ar Krievijas duetu Jeļena Vesņina/Vera Zvonarjova, vai starptautisko pāri Betānija Mateka-Sendsa (ASV)/Iga Švjonteka (Polija).

Otrās kārtas pārvarēšana Ostapenko deva 215 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Sje ir pasaules dubultspēļu ranga virsotnē un karjerā izcīnījusi trīs "Grand Slam" titulus, bet Mertensa šajā rangā ir trešā un var lepoties ar divām augstākās raudzes trofejām, no kurām pēdējā izcīnīta šogad Austrālijā kopā ar baltkrievieti Arinu Sabaļenku.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Latvijas/Krievijas duets ar 6-1, 5-7, 10:7 uzveica japānieti Makoto Ninomiju un kazahstānieti Jaroslavu Švedovu.

Svētdien vienspēļu turnīra otrajā kārtā Latvijas tenisiste (WTA 50.) ar 2-6, 1-6 zaudēja amerikānietei Dženiferai Breidijai, kura pasaules rangā atrodas 14.pozīcijā un turnīrā Madridē saņēmusi 11.numuru.

Otrās kārtas sasniegšana Ostapenko deva 65 WTA ranga punktus.

Iekļūšana otrajā kārtā vienspēlē ir Ostapenko atkārtots labākais rezultāts Madridē, kur viņa spēlēja ceturto reizi karjerā. Arī 2019.gadā viņa zaudēja otrajā kārtā, piekāpjoties nīderlandietei Kiki Bertensai.

Jau ziņots, ka trešo kārtu Spānijas galvaspilsētā sasniegusi Anastasija Sevastova, kura pirmdien tiksies ar Spānijas pārstāvi Paulu Badosu.

Turnīrs Madridē notiek uz māla seguma.

Pērn Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

Jūnijā pēc Francijas atklātā čempionāta noslēgsies kvalifikācija 2021.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Abas Latvijas vadošās tenisistes šobrīd ir labās pozīcijās, lai izcīnītu ceļazīmes uz Tokiju.

Pievienota 7.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi