Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Sevastova zaudē Svitoļinai Berlīnes paraugturnīra pusfinālā

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien Berlīnē notiekošā paraugturnīra pusfinālā zaudēja turnīra galvenajai favorītei ukrainietei Jeļinai Svitoļinai.

Pasaules ranga 43.pozīcijas īpašniece Sevastova ar 6-7 (2:7), 3-6 piekāpās piektajā vietā esošajai Svitoļinai.

Pirmo geimu servējot "sausajā" uzvarēja ukrainiete. Otrajā geimā pirmo breikbumbu Sevastova atspēlēja ar iziešanu pie tīkla, bet otrās izspēlē raidīja bumbiņu tīklā - 0-2.

Pretiniece labāk izmantoja zālāja ātrumu, un Latvijas tenisiste bieži nespēja panākt bumbiņu, rezultātam strauji augot Svitoļinas labā.

Ceturto geimu Sevastova uzvarēja, ukrainietei sitot bumbiņu autā. Cīņas raksturs mainījās, Latvijas tenisistei spēlējot arvien sekmīgāk, un pēc 1-4 izdevās uzvarēt trijos geimos pēc kārtas, bet pēc tam bija iespēja izservēt setu, kad rezultāts bija 6-5 Sevastovas labā.

Šis geims gan latvietei nepadevās, beidzoties ar dubultkļūdu, un seta uzvarētāja noskaidrojās taibreikā. Tajā pirmo punktu, ukrainietei raidot bumbiņu tīklā, guva Sevastova, bet atlikusī taibreika daļa pagāja Svitoļinas zīmē. Ukrainiete ieguva četras setbumbas, ar vieglu sitienu aiz tīkla realizējot jau pirmo no tām - 7-6 (7:2).

Otrā seta pirmajā geimā Sevastovai bija divas geimbumbas servējot, taču viņa zaudēja četras izspēles pēc kārtas un līdz ar to arī visu geimu.

Izlīdzinājums setā tika panākts sestajā geimā, kad Latvijas tenisiste ieguva trīs breikbumbas pēc kārtas, izmantojot trešo, - 3-3.

Tas bija Sevastovas pēdējais uzvarētais geims spēlē, zaudējot trīs geimus pēc kārtas un visu maču ar 6-7 (2:7), 3-6.

Pēdējā geima izspēlē, Svitoļinai servējot, ukrainiete panāca trīs mačbumbas pēc kārtas, Latvijas tenisiste uzvarēja četrās izspēlēs pēc kārtas, taču tie palika pēdējie viņas izcīnītie punkti šajā mačā.

Jau ziņots, ka Sevastova turnīra pirmajā kārtā ar 6-3, 4-3 pārspēja vācieti Jūliju Gērgesu, kura rangā atrodama piecas vietas augstāk, pretiniecei otrajā setā potītes traumas dēļ izstājoties.

Otrā pusfinālā otrdien tiksies čehiete Petra Kvitova un nīderlandiete Kiki Bertensa.

Turnīrs Berlīnē notiek Štefijas Grāfas vārdā nosauktajā stadionā uz zāles seguma kortiem.

Sevastova oficiālās spēles nav aizvadījusi kopš februāra beigām. Plānots, ka pēc divām nedēļām viņa Tallinā piedalīsies Latvijas - Igaunijas izlašu mačsacīkstē.

Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) sezona atsāksies 3.augustā Palermo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi