Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

RVS/LU volejbolistes CEV Izaicinājuma kausa pirmajā spēlē zaudē Ostravas klubam

Rīgas Volejbola skola/Latvijas Universitāte (RVS/LU) volejbolistes trešdien zaudēja pirmajā no divām Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Izaicinājuma kausa 1/16 fināla spēlēm savā laukumā pret Čehijas komandu Ostrava.

RVS/LU volejbolistes piekāpās "Ostrava" ar 1-3 (14:25, 16:25, 30:28, 20:25).

Pirmo punktu mačā guva mājinieces, taču Čehijas volejbolistes panāca 4:1, līdz seta beigām palielinot pārsvaru.

Arī otrajā setā pirmais punkts bija mājinieču kontā, pēc tam viešņām panākot 3:1 viņu labā. Pēc 3:3 RVS/LU vairs neizšķirtu panākt neizdevās.

Trešajā setā viešņas panāca 5:0, taču uzreiz ar četriem punktiem atbildēja RVS/LU volejbolistes. Sīvā cīņā seta galotnē pārākas bija mājinieces. Šajā setā savainojumu guva arī Ostravas komandas pamatcēlāja.

Pēdējais sets šajā mačā atkal sākās ar pirmo gūto punktu mājiniecēm, taču viešņas panāca 5:1 savā labā. Rezultātu mājiniecēm izdevās līdzsvarot, bet pēc 15:15 visu laiku vadībā bija Ostravas komanda, svinot uzvaru četros setos.

Otrais mačs sporta namā "Daugava" notiks ceturtdien.

Ņemot vērā situāciju pasaulē un salīdzinot to Latvijā un Čehijā, abpusēji vienojoties, tika nolemts abas spēles aizvadīt Latvijā, ievērojot virkni piesardzības pasākumu.

Rīdzinieces šajā sezonā ir aizvadījušas tikai piecas spēles Baltijas Sieviešu volejbola līgā (BSVL), no kurām trijās ir svinēta uzvara. RVS/LU komanda BSVL čempionātā pēdējo spēli aizvadīja oktobrī, tāpēc pirms Izaicinājuma kausa pārbaudes mači aizvadīti ar "Rīgas Stradiņa Universitāte"/"Ingunas Minusas Volejbols skola" un "Jelgava" komandām.

Covid-19 ierobežojumu Latvijā dēļ nav iespējama astoņu spēlētāju līdzdalība spēlēs, jo viņas vēl nav sasniegušas 18 gadu vecumu. Lielākais zaudējums ir komandas pamata diagonālās spēlētājas Vladas Pridatko prombūtne. Viņu gan BSVL oktobrī lieliski aizstāja Katrīna Paula Krustkalne, kļūstot par līgas mēneša spēlētāju.

LVF iepriekš ziņoja, ka Čehijas komandai sagatavošanās Izaicinājuma kausam arī nav bijusi viegla. Covid-19 ierobežojumu dēļ treniņi varēja notikt tikai svaigā gaisā, taču tad rasta iespēja doties uz kaimiņvalsti Poliju, kur treniņi tika aizvadīti iekštelpās.

Ostravas komanda pēdējo spēli aizvadīja pirms četrām dienām, izcīnot uzvaru Čehijas čempionātā. Komanda šosezon aizvadījusi sešas spēles, uzvaras un zaudējumus dalot uz pusēm. Šāds sniegums "Ostrava" klubu ar 11 punktiem ierindo trešajā vietā.

Rīgas komanda CEV Izaicinājuma kausā startē otro gadu pēc kārtas. Pagājušajā gadā komanda tikās ar Bēkēščabas "Roplabda" komandu no Ungārijas. Abās spēlēs tika piedzīvots zaudējums - mājas spēlē ar 1:3, izbraukumā ar 0:3.

Tikmēr "Ostrava" vienība arī pērn spēlēja 1/16 finālā, kurā ar 3:2 pirmajā spēlē uzvarēja Grācas UVC no Austrijas, bet atbildes mačā zaudēja ar 1:3 un izstājās no tālākas cīņas.

Izaicinājuma kausā šogad pieteikušies 27 sieviešu volejbola klubi. Sacensību formāts paredz vienu mājas spēli un otru izbraukumā. Uzvarētājs divu spēļu summā iekļūst nākamajā kārtā. Ja pēc divām spēlēm iegūtajos punktos ir neizšķirts (par uzvaru ar 3-0 un 3-1 tiek piešķirti trīs punkti, par uzvaru ar 3-2 - divi, par zaudējumu 2-3 - viens, un par zaudējumu ar 0-3 un 1-3 punkti piešķirti netiek), pēc otrās spēles tiek spēlēts tā sauktais zelta sets, kas nosaka uzvarētāju.

Tiekot astotdaļfinālā, decembra sākumā Ungārijas pilsētā Kapošvārā gaidāmajā "burbulī" pretī stāsies turnīra saimniece "MCM-Diamant". Pārvarot astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālā būs jātiekas ar Stambulas THY (Turcija) vai Skopjes "Vardar" (Ziemeļmaķedonija).

Jau ziņots, ka no dalības CEV Izaicinājuma kausa 1/16 finālā Covid-19 radīto sarežģījumu dēļ atteikušās abas Latvijas vīriešu komandas - Jēkabpils "Lūši", kuriem bija jātiekas ar Milānas "Allianz Powervolley", un "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", kuras pretinieks bija Čehijas klubs Prāgas "Lvi".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi