Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sieviešu pludmales volejbola izlasi vadīs Pēteris Plūme

Jau amatā ieceltā Latvijas sieviešu izlases trenera Pētera Plūmes darbību, gatavojoties Kontinentālā kausa (KK) otrās kārtas sacensībām Austrijā, apturēja Covid-19 pandēmija. Šonedēļ tiks uzsākta izlases gatavošanās programma un šīs nedēļas beigās paredzēta pirmā izlases kandidāšu pulcēšanās kopā, vēsta Latvijas Volejbola federācija.

Latvijas Volejbola federācijas 10.marta valdes sēdē konkursa kārtībā par Latvijas sieviešu izlases treneri pludmales volejbolā tika apstiprināts Pēteris Plūme. Plānus no 16. līdz 20. martam kopā pulcēt 13 izlases kandidātes izjauca ārkārtējās situācijas pasludināšana Latvijā.

Piektdien kandidātēm “Ruukki” Pludmales centrā Mārupē paredzēta pirmā tikšanās klātienē, pildot dažādus kontrolvingrinājumus un piedaloties pārrunās. Piekrišanu jau devušas un ierindā piektdien būs 12 no 13 kandidātēm.

“Iespēja pierādīt sevi būs visām – gan jau pieredzējušākām volejbolistēm, gan jaunajām,” saka Plūme. “Vērtēta tiks gan fiziskā sagatavotība, gan tehniskā. Visas spēlētājas ir gatavas cīnīties par vietu izlasē, un tas ir lielākais prieks.”

Sastāvā ir gan pieredzējušākas volejbolistes, gan dažādos pasaules un Eiropas mačos jauniešu izlašu sastāvā spēlējušas volejbolistes, gan jaunās spēlētājas. Labākās tiks iekļautas divās treniņnometnēs, kas notiks oktobrī un decembrī, bet vasaras laikā, kad katrā nedēļas nogalē būs pa kādām sacensībām, piektdien un sestdien trenera rīcībā būs visas tās sieviešu pludmales izlases kandidātes, kuras nebūs aizņemtas sacensībās.

“Deviņas no kandidātēm spēlēja “ERGO Open 2020” Latvijas čempionāta pirmā posma sacensībās aizvadītās nedēļas nogalē Ventspilī, bet nākamajā posmā Jūrmalā grib piedalīties visas 12, kuras devušas pozitīvu atbildi,” saka treneris, kurš Ventspilī pagājušonedēļ ieradās trešdien uz Latvijas jaunatnes čempionāta sacensībām U-18 grupā un pēc tam vēroja arī pieaugušo turnīru.

“Vērtēju spēlētājas, runāju ar viņām un treneriem,” par paveikto Ventspilī stāsta Plūme. Visvairāk iespaidojusi Varvaras Brailko un Anetes Namiķes sīvā pretošanās finālā Eiropas čempionēm Tīnai Laurai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai, piebilstot, ka “tikai drusciņ pietrūka, lai būtu lielāks pārsteigums”. Tāpat treneris uzteic arī dueta cīņassparu, pusfinālā trijos setos pieveicot Lietuvas pāri. Plusus un mīnusus Plūme saskaitījis visu kandidāšu darbībā.

Latvijas izlases vadītājs uzsver, ka būtu ideāli, ja šā gada Eiropas čempionāts pludmales volejbolā pieaugušajiem notiktu Jūrmalā. “Tas būtu kā ģenerālmēģinājums, kurā spēlētājas varētu labāk saprast, ar ko viņām būs darīšana KK mačos, bet es varētu redzēt, kā viņas izskatās uz spēcīgo pretinieču fona,” Plūme cer uz ideālo variantu.

Sākotnēji Kontinentālā kausa (KK) otrās kārtas mači bija paredzēti šopavasar Austrijas pilsētā Bādenē, taču tagad tie pārcelti uz nākamā gada maiju. Koronavīrusa darbības dēļ vēl nav zināms, vai tie būs galīgie termiņi. Un sacensību vieta tiks izvēlēta no jauna. Kopā ar Latviju grupā par piecām ceļazīmēm uz finālu cīnīsies vēl septiņu valstu izlases – Itālija, Vācija, Slovākija, Norvēģija, Ukraina, Austrija un Zviedrija. Finālturnīra uzvarētāja nodrošinās arī ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Izlasei nedrīkst palīdzēt Latvijas spēcīgākais duets Graudiņa un Kravčenoka, kuras jau nodrošinājušas vietu Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Plūme trenera karjeru sāka kā jauniešu treneris Bauskā un Vecumniekos. Kopš 2017. gada viņš bija Ingunas Minusas Volejbola skolas treneris, 2018. un 2019. gadā – Latvijas sieviešu valstsvienības treneris. Kopš 2019. gada Plūme ieņem SK “Babīte” sieviešu volejbola komandas galvenā trenera amatu. 2016. gadā viņš nodibināja “Pētera Plūmes Volejbola klubu”, kurā arī trenē.

Top komentāri

reptilis
r
Atkal vīrieti par priekšnieku ielikuši:))...balto ...vai tad tiešām nevienu ""pareizāku"" nevarēja atrast? ..šitam būs jākrīt uz ceļiem un jātaisnojas,ka viņš vairs neturēs vergus un sievietes neekspluatēs:))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi