Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Diskvalificētais skeletona treneris Čudinovs iekļauts delegācijas sastāvā startam olimpiskajās spēlēs

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) diskvalificētais skeletona treneris Sergejs Čudinovs iekļauts delegācijā, kas Phjončhanas Olimpiādē būs līdzās olimpiskajiem sportistiem no Krievijas.

Krievijas Olimpiskā komiteja (OKR) pirmdien paziņoja tos speciālistus, kurus SOK reģistrējusi darbam olimpiskajās spēlēs. Starp 80 treneriem ir arī Čudinovs, kuru SOK uz mūžu diskvalificēja no olimpiskajām spēlēm.

Čudinovs 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja piekto vietu skeletonā, bet pērn par dalību valsts atbalstītā dopinga programmā tika diskvalificēts. Tiesa, SOK diskvalifikācijā viņam netraucēja trenera statusā piedalīties Pasaules kausa posmos, kurus rīko Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF).

Čudinovs kopā ar citiem Krievijas sportistiem gaida Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmumu par viņiem piespriestajām diskvalifikācijām.

Starp SOK diskvalificētajiem sportistiem ir arī Krievijas skeletonists Aleksandrs Tretajokovs, kurš Sočos izcīnīja zeltu, bet pēc tā atņemšanas par 2014.gada olimpisko čempionu skeletonā, visticamāk, kļūs Martins Dukurs, bet bronzas pienāksies Tomasam Dukuram.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka vairāki titulēti Krievijas sportisti nevarēs piedalīties gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, jo viņi uz tām nav saņēmuši uzaicinājumu. Iepriekš SOK par antidopinga pārkāpumiem 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs diskvalificēja kopumā 43 Krievijas sportistus, bet Phjončhanas Olimpiādei nepielaisto sportistu saraksts ir krietni lielāks.

Kā zināms, noraidīto 111 Krievijas sportistu sarakstā ir arī olimpiskie čempioni šorttrekists Viktors Ans, biatlonists Antons Šipuļins un daiļslidotāja Ksenija Stolbova, kā arī tādi medaļu pretendenti kā distanču slēpotājs Sergejs Ustjugovs, ātrslidotāji Deniss Juskovs un Pāvels Kuližņikovs.

SOK decembrī piesprieda diskvalifikāciju visai Krievijas Olimpiskajai komitejai, kas tai liegs piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Tiesa, īpašas atļaujas saņēmušie Krievijas sportisti varēs startēt zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem būs uzraksts "Olympic Athlete from Russia" (OAR) jeb "Olimpiskais sportists no Krievijas".

Olimpiskajām spēlēm pieteikti 169 olimpiskie sportisti no Krievijas, savukārt nepielaisto sportistu vietā aizstājēji nav izvēlēti.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi