Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Latvijas kērlingistes olimpiskās kvalifikācijas spēlē zaudē Ķīnai

Latvijas sieviešu kērlinga izlase 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra trešajā mačā trešdien ar rezultātu 5-11 piekāpās Ķīnai. Kaut sacensību otrajā dienā Latvijas komandai nācās samierināties ar diviem zaudējumiem, kopvērtējumā tā joprojām ir ceturtajā vietā, saglabājot labas izredzes uz vietu trijniekā.

Kaut spēles pirmajā endā Latvijai pirms pēdējā metienā bija labas iespējas ar pēdējo metienu iegūt divus punktus, šis metiens komandas kapteinei Ivetai Stašai-Šaršūnai bija neveiksmīgs, un punktu "nozaga" ķīnietes. Tomēr otrajā endā latvietes revanšējās un ar pēdējā akmens tiesībām savāca divus punktus.

Ja spēles sākums Latvijai bija labs, trešajā endā Ķīna ieguva trīs punktus, un arī ceturtajā Latvijai nedaudz neizdevās pēdējais metiens, kas lika zaudēt vēl vienu punktu, nokļūstot iedzinējos ar 2-5. Tomēr pēdējā endā pirms pārtraukuma atkārtojās otrā enda scenārijs un Latvija ieguva divus punktus, pietuvojoties pretiniecēm līdz 4-5.

Vēl trīs punktus Latvija zaudēja sestajā endā, bet septītajā endā Latvijai pašai pirms pēdējā metiena bija iespēja tikt pie trim punktiem, tomēr šis raidījums nebija pārāk veiksmīgs un nācās samierināties tikai ar punktu, samazinot deficītu līdz 5-8. Spēles beigās Latvijas izlasei cīņas gaitu salauzt neizdevās un pēc devītā enda spēlētājas pretiniecēm spieda rokas.

Ķīna pirms turnīra tika uzskatīta par sacensību galveno favorīti un pašlaik joprojām ir bez zaudējumiem.

Jau vēstīts, ka turnīra pirmajā mačā otrdien Latvija ar 10-5 uzvarēja Vāciju, bet otrdienas rīta sesijā ar 5-9 piekāpās sacensību saimniecei Čehijai.

Nākamajā mačā ceturtdien no rīta Latvija principiālā duelī spēkosies ar Somiju, kas zaudējusi abās līdz šim aizvadītajās spēlēs. Pavisam nesen Latvija pieveica Somiju Eiropas čempionāta B divīzijas pamatturnīra duelī, bet pēc tam zaudēja sacensību finālā.

Vēl olimpiskajā kvalifikācijā Latvijai gaidāmi dueļi arī ar Dāniju un Itāliju. Labākās divas izlases pēc viena izspēlēta apļa sacentīsies par pirmo ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm, bet šajā mačā zaudējusī komanda pēc tam par otro ceļazīmi spēkosies pret trešās vietas ieguvēju.

Kopvērtējumā pašlaik trīs uzvaras trijos mačos ir Ķīnai, bet pie divām uzvarām divos dueļos tikusi Dānija. Trešo vietu ar vienu uzvaru divās cīņās ieņem Itālija, bet Latvijai, Čehijai un Vācijai ir viens panākums trijos mačos.

Sieviešu turnīrā iespēju startēt Phjončhanas olimpiskajās spēlēs jau nodrošinājušas mājiniece Dienvidkoreja, ASV, Japāna, Lielbritānija, Kanāda, Krievija, Šveice un Zviedrija.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi